Hirdetés
Szűzpecsenye vargányás gombakeverékkel - Egészségséf

Szűzpecsenye vargányás gombakeverékkel - Egészségséf

Vasárnapra általában valamilyen húst kell készíteni. Ennek előzményei még gyerekkoromra vezethetők vissza, hiszen ez volt az egyetlen nap, amikor hús került az asztalra. Ha vasárnap főzök, igyekszem mindig olyat készíteni, ami kicsit különleges, és ha marad, akkor másnap, melegítve is nagyon finom.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók:

  • 2 db szűzpecsenye szelve
  • 500 g vargányás erdei gombakeverék (fagyasztott)
  • 10 dkg szalonna apróra vágva
  • 1 fej vöröshagyma karikázva
  • liszt
  • só, bors, majoranna

A szalonnát lepirítjuk, majd kivesszük a zsiradékból. A hússzeleteket lisztben megforgatjuk, majd a szalonna zsírjában mindkét oldalát fehérre sütjük. Kivesszük, beledobjuk a hagymát, kicsit megpirítjuk, majd visszatesszük a kisült szalonnát, a hússzeleteket, a fagyasztott gombát. Fűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk.

Szűzpecsenye vargányás gombakeverékkel - Egészségséf

Tipp! Ha van otthon szárított paradicsomunk, azt is adhatunk hozzá. Mivel lisztben megforgattuk a húst, nem lesz szükség sűrítésre. Viszont figyeljünk, hogy ne párologjon túl hamar el a víz, mert leéghet, illetve kemény maradhat a hús.

Jó tudni! A modern táplálkozás nem részesíti előnyben a sertést illetve a vörös húsokat. Véleményem szerint mértékkel mindegyik fogyasztható, ha mégis ki szeretnénk hagyni, csirke vagy pulykamellet is használhatunk.

MÉG TÖBB RECEPT EGÉSZSÉGSÉFÜNKTŐL

Tápérték (100 g)

 

Szűzpecsenye

Vargánya

Fehérliszt

Bacon

Energia

120 kcal

40 kcal

370 kcal

486 kcal

Fehérje

20,7 g

5,7 g

12,3 g

16,8 g

Zsír

3,5 g

0,2 g

1,3 g

46,5 g

Szénhidrát

0

3,8 g

76,3 g

-

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend