Hirdetés
Szűzpecsenye hagymamártásban - Egészségséf

Szűzpecsenye hagymamártásban - Egészségséf

Mi itthon főleg a szárnyasokat részesítjük előnyben, de néha bekerül a konyhára sertés- vagy marhahús is. Ebben az esetben főleg a szűzpecsenyét, illetve marhából a fehérpecsenyét kedveljük. A szűzpecsenye nagyon finom rántva is, de legjobban egyben sütve, valamilyen mártással szeretjük.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 2 db szűzpecsenye
  • 8 fej vöröshagyma felezve, szelve
  • 2 evőkanál vaj
  • só, bors
  • 1 ½ dl alap lé
  • 2 dl főzőtejszín
  • kevés olaj + 1 evőkanál vaj
Szűzpecsenye hagymamártásban - Egészségséf

Egy edényben az olajat a vajjal összemelegítjük, és amikor forró, akkor a szűzpecsenyét megforgatjuk benne, hogy kérget kapjon. A húsokat hőálló edénybe tesszük, ízlés szerint fűszerezzük (én a fokhagymás fűszersót szeretem), és 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük. A megmaradt zsiradékban a hagymát megdinszteljük, felöntjük egy az alap lével és lefedve kis lángon puhára pároljuk. Sózzuk, frissen darált borssal borsozzuk, és a főzőtejszínnel besűrítjük. A húst felszeleteljük, és a mártással leöntjük.

Tipp! Ha valaki nem bírja a hagymát, akkor még a tejszínnel való sűrítés előtt egy turmixszal pépesíthetjük, szitán átszűrhetjük. Ekkor előfordulhat, hogy kicsi liszt is kell a sűrítéshez. Krokettel, hasábburgonyával, rizzsel egyaránt tálalható.

Jó tudni! Mostanság nem nagyon ajánlják a sertéshús fogyasztását. Viszont a szűzpecsenye a sertés legnemesebb, és legszárazabb része, úgy gondolom, hogy időnkét belefér a étrendbe. Érdemes kipróbálni a mangalica szűzpecsenyét is.

Tápérték (100 g)

 

Szűzpecsenye

Főzőtejszín 10 %-os

Vöröshagyma

Energia

120 kcal

120 kcal

40 kcal

Fehérje

20,7 g

3,2 g

1,1 g

Zsír

3,5 g

10 g

0,1 g

Szénhidrát

0

4,3 g

9,3 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend