Hirdetés
Női Tükör
Előző Következő

Hazánkban, kilencedikként a világon, elkészült a nemzetközileg validált Egészségértés – Health Literacy Survey EU kutatás. A magyar eredmények ...

Hirdetés
 • 2016.04.04 Kelkáposztaleves - Egészségséfünk receptje

  Sokan nem is gondolnák, milyen finom leves készíthető kelkáposztából. Ezt most azoknak ajánlom, akik szeretik a kelkáposzta főzelék, vagy frankfurti leves ízeit. Ráadásul remek alkalom, hogy felhasználjuk a húsvétkor lefagyasztott sonkalét.

 • 2016.04.03 “A betegség adta meg az igazi énem”

  Andi világlátása irigylésre méltó. Szerinte a méhnyakrák tanítan jött őt, és ha kellene, újra végig csinálná az egészet.

 • 2016.04.02 Apró örömök a boldogságért

  A boldogság tanulható és tanulandó létállapot – vallja Bagdi Bella életmódfejlesztő tréner, aki életcéljául tűzte ki, hogy mások boldogságát elősegítse és szebbé tegye a mindennapokat. Boldogságprogramja 10 hónap alatt átformálja a gondolkodásmódot és életszemléletet, hogy végül teljesen egyszerűen azt mondhassuk: „Imádom az életem!”

 • 2016.04.01 Rakott karaj - Egészségséfünk receptje

  Vasárnap, ünnepnapokon gyakran szoktam olyan ételt választani, ami finom, mégsem kell vele sokat bajlódni. Ez a mostani is egy ilyen húsétel lesz.

 • 2016.04.01 Svájcban győzött a homeopátia

  A svájci belügyminisztérium bejelentette, hogy öt kiegészítő terápia ugyanolyan státuszt szerezhet, mint a hagyományos gyógyszerek. A döntés értelmében 2017 májusától az egészségbiztosítási keretből nemcsak hosszas eljárással letesztelt gyógyszereket lehet majd venni, hanem homeopátiás, holisztikus, gyógynövényi, akupunktúrás és hagyományos kínai gyógyászati termékeket is.

 • 2016.03.30 A terhesség alatti vitaminhiány következményei

  A legfrissebb hazai adatok szerint csak tízből négy kismama változtat az étrendjén a terhesség ideje alatt, pedig a szervezet vitamin- és ásványianyag-szükséglete jelentősen megváltozik. Másfélszeresére emelkedik a többi között a kalcium- és duplájára a vasszükséglet, amelyet csak kevesebb mint a kismamák harmada pótol megfelelően.

 • 2016.03.30 Sonkával töltött tojás - Egészségséfünk receptje

  Ehhez az előételhez akár a megmaradt húsvéti sonkát is hasznosíthatjuk.

 • 2016.03.30 Okosabbak nem, de jókedvűbbek leszünk a csokitól

  Nyugalommal és elégedettséggel tölt el már egy kevéske étcsokoládé fogyasztása is. Ezt a benne lévő antioxidánsnak, a polifenolnak köszönhetjük.

 • 2016.03.30 A túl sok koffein vetélést okoz

  A fogantatás körüli időszakban vetélést okozhat a túl sok koffein. Ráadásul nem csak az anya koffeinfogyasztása számít!

 • 2016.03.29 Carbonara húsvéti maradékból - Egészségséf

  Mi más is készülhetne a maradék sonkából, mint egy jó kis carbonara spagetti. Az eredeti, tejszín nélküli receptet ajánlom.

Hirdetés
Hirdetés