Hirdetés
Női Tükör
Előző Következő

Völgyesi Gabi, a Unique énekesnője, párjával Kovacsics Ádámmal ketten alkotják a zenekart immár 20 esztendeje. Az eltelt idő alatt sok minden ...

Hirdetés
 • 2017.10.03 A Gaucher-kór jól kezelhető betegség

  Egy nehezen azonosítható, de jól kezelhető, ritka betegségre hívja fel a figyelmet a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége (Rirosz) a nemzetközi Gaucher-nap hoz kapcsolódva.

 • 2017.10.02 Szemünk védelmében

  A szemet minden évszakban védeni kell, de vannak olyan tényezők, amelyek kifejezetten a nyári időszakban jelentenek veszélyt. Szerencsére ezek nagy részben kiküszöbölhetők.

 • 2017.10.01 Egyetlen vérvizsgálat a szívinfarktus diagnosztizálása

  Ha mindennapossá válik a használata, 15-30 percen belül megbízható eredményt adhat a kardiológusoknak a szívinfarktus diagnosztizálásában egy új vérvizsgálat, amelynek klinikai próbait svájci, olasz és spanyol kórházakban végezték.

 • 2017.10.01 A szűrésen való részvétel fontossága

  A mellrák és a prosztatarák szűrővizsgálatainak fontosságára és az egészséges életvitelre hívta fel a figyelmet az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen és a MentsManust! - Movember Magyarország közös akciója, amelynek részeként vasárnap megtartották a szokásos hídsétát a Lánchídon.

 • 2017.09.28 Élklubok és élsportolók a mellrák elleni küzdelemben

  Az Egyesült Államokban 90 százalékos a nők ötéves túlélési aránya, addig Magyarországon mindössze 40 százalék körüli. Az NFL 2009 óta tartja a "pink hónapot", és eddig már több mint 15 millió dollárt gyűjtött a mellrák elleni küzdelemre.

 • 2017.09.27 Hírességekről neveznek el pókfajokat

  Hírességekről, többek között Barack Obamáról és feleségéről, Michelle-ről, David Bowie-ról és David Attenborough-ról neveztek el 15 újonnan felfedezett pókfajt, amelyeket a Vermonti Egyetem tudósai és hallgatói azonosítottak- írja az MTI.

 • 2017.09.27 Tudós nők elismerése

  A külföldön már csaknem húszéves hagyománnyal rendelkező program magyarországi változatára minden évben olyan tudós nők nyújthatják be pályázatukat, akik tudományos munkájukkal az élet- vagy az anyagtudományok valamely részterületének feltárásán fáradoznak.

 • 2017.09.27 Új módszer a kómából ébresztésre

  Az orvosok a 35 éves férfit, aki egy gépkocsibaleset miatt került tartósan eszméletlen állapotba, egy kísérleti gyógymóddal kezelték, mellkasába idegi ingerlőkészüléket ültettek be. Egy hónap múlva a férfi már reagált az egyszerűbb instrukciókra, képes volt elfordítani fejét és szemeivel követni tudott tárgyat - adta hírül a BBC News honlapja alapján az MTI.

 • 2017.09.26 Cukor vagy édesítôszer?

  Egymást érik a kutatások és tanulmányok, amelyek a cukor egészségre gyakorolt káros hatását bizonygatják – majd ennek szöges ellentétét. Egyik nap a répacukor az ellenség, másnap a mesterséges édesítőszer. Sárga Diána dietetikust arra kértük, adjon tanácsot ebben a kérdében.

 • 2017.09.25 Ismeretlen gének millióit fedezték fel

  Eddig ismeretlen gének millióit fedezték fel az emberi szervezetben - bélrendszerben, bőrön, szájban - élő mikrobiomban, azaz a mikrobák közösségében.

Hirdetés
Hirdetés