Hirdetés
Női Tükör
Előző Következő

Budapest egyik kertvárosi kerületébe tartok, otthonában találkozom Szegedi Sándornéval. A kapuban férje fogad, végül hármasban ülünk le beszélgetni.

Hirdetés
 • 2016.04.11 Kelbimbó püré - Egészségséfünk receptje

  Ezt az ételt azért szeretem, mert egy receptből akár négy különféle fogás is készíthető. Lehet leves, főzelék, hús mellé püré, vagy mártogatós. Az alapot ennek megfelelően hígíthatjuk, ízesíthetjük.

 • 2016.04.11 Liptai Claudia tényleg babát vár

  Liptai Claudia megerősítette a hírt, miszerint kisbabát vár!

 • 2016.04.11 A férfiaknál jobban nőtt a HPV miatti halálesetek száma

  Csaknem 20%-kal nőtt a magyar nők körében a humán papillómavírus (HPV) okozta rákos megbetegedések száma, és 8%-kal több halálos áldozatot szed évente a fertőzés, mint korábban – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból.

 • 2016.04.10 Pajzsmirigy alulműködés

  Állandó fáradtságot él át, miközben egymás után jönnek fel a kilók? Sokan a rossz életmódra fogják, vagy éppen természetesnek veszik ezeket a problémákat: hja, a mai túlhajszolt világban. Tévedés, hogy együtt kell élni a zavaró tünetekkel. Érdemes endokrinológushoz fordulni, könnyen lehet, hogy pajzsmirigybetegségről van szó!

 • 2016.04.08 Előzzük meg a cukorbetegséget!

  2-es típusú cukorbetegség, a szövődmények elkerülése, illetve a betegség kialakulásának megelőzése áll az idei egészség világnapja fókuszában. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a világnap alkalmából tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt, Magyarországon tíz éven belül hárommillió krónikus beteg lesz, és ennyi beteg prevenció és az alapellátás megerősítése nélkül meghaladja a szakellátás kapacitásait.

 • 2016.04.07 Mi a teendő várandósság alatt, ha cicánk van?

  Azok, akiknek nincs cicájuk, talán el sem tudják képzelni, milyen vidám dolog együtt élni egy cicával. Akiknek van, talán nem tudják elképzelni többet macska nélkül. Azok, akiknek nincsen gyerekük, talán el sem tudják képzelni, milyen mozgalmas az élet egy (kettő, három, sok) gyerekkel. Azok, akiknek van gyerekük, talán már nem is emlékeznek rá, milyen is volt nélkülük az élet. (Na jó. Néha. Egy kicsit! :D)

 • 2016.04.07 Sírjak vagy nevessek? Az emberi agy programozható

  Már néhány perces gyakorlatokkal is növelhetjük az örömérzést az életünkben, ugyanis az emberi agy képes a változásra, és pozitív érzelmekre hangolható.

 • 2016.04.07 Szédül? Egy kis tornával legyőzheti!

  A jóindulatú helyzeti szédülés (BPPV) heves, rövid ideig tartó szédüléses roham, mely hányingerrel, hányással is járó, erős tüneteket képes kiváltani, ám néhány gyakorlat ismétlésével, akár 3-4 hét alatt kezelhető.

 • 2016.04.06 A fogágygyulladás nagyon veszélyes a kismamákra nézve

  A fogágy gyulladása is növelheti a koraszülés kockázatát, valamint hatással lehet az újszülött súlyára, éppen úgy, mint az alkoholfogyasztás, a dohányzás, valamint a többszöri korábbi vetélés – mondja Dr. Gera István. A Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikájának egyetemi tanára szerint tévhit, hogy a magzat a csontszerkezete kialakításához az anya fogaitól vonja el a kalciumot és a foszfátot. A fogromlás mögött sokkal inkább a hormonok miatt megváltozott nyálösszetétel, az új táplálkozási szokások, valamint az immunrendszer gyengülése áll – teszi hozzá Dr. Gera István.

 • 2016.04.05 Egészségséfünk ajánlja: Rakott újkrumpli

  Amikor a piacon jártam, láttam, hogy már van újkrumpli. Ha pedig még maradt egy kis sonkánk, tojásunk, igazán finom ebédet készíthetünk belőle.

Hirdetés
Hirdetés