Hirdetés
Női Tükör
Előző Következő

A bakteriális vaginózis a hüvely tejsavbaktériumflórájának eltűnését fedi, mely már önmagában is probléma. Ezen felül a PH eltolódása ...

Hirdetés
 • 2017.04.04 Down-szindrómásoknak kifejlesztett új készítmény reményt nyújthat Alzheimer-kórban szenvedőkenk

  Az eredetileg Down-szindrómásoknak készült zöldtea-kivonatot tartalmazó táplálékkiegészítő a memória funkció fenntartását támogatja, így az Alzheimer-kór elleni harcban is segítséget nyújthat.

 • 2017.04.04 Megtörtént a 26. tüdőátültetés Magyarországon

  A 26. tüdőátültetést végezték el Magyarországon a közelmúltban - közölte az Országos Onkológiai Intézet és a Semmelweis Egyetem.

 • 2017.04.04 Keleti saláta

  Beköszöntött a szép, napsütéses idő. Szemünk jobban megakad a friss gyümölcsökön, zöld salátákon, mint a téli hónapokban, ezért egy könnyű és egészséges finomsággal készültünk. A magok energiatartalmuk miatt sokak étrendjéből hiányzik, pedig vitamin és ásványianyag-tartalmuk nem elhanyagolható. A kesudió védi a szívet olajsav tartalma miatt, de mellette számos más értékes anyagot tartalmaz, mint például vas, foszfor, kalcium, cink, réz, B1-, B2-, B6-, C-, K-vitamint. A tökmag nagyon jó magnéziumforrás, ami a szív egészséges működéséért tesz és a vérereket is védi.

 • 2017.04.03 Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a kuruzsló

  Évekig kezelt rákos betegeket orvosnak kiadva magát, miközben csak állatok gyógyítására volt jogosultsága. Most bíróság elé állt, de a kapott ítélet nem jogerős.

 • 2017.04.02 Félmeztelen mellrák-túlélők a kifutón

  Azok a nők, akik túlélték a mellrákot, és elvesztítették egyik, vagy akár mindkét mellüket, továbbra is szeretnének vonzóak lenni, szép fehérneműt viselni. Nekik szól az AnaOno alsónemű márka.

 • 2017.04.02 Kate Middleton és a mogyorókrém

  Titkos szépségtipp vagy csak kacsa? Mindenki döntse el maga!

 • 2017.04.01 A fül anatómiája és betegségei

  Tudta, hogy a magzat első működő szerve nem az ultrahangon olyan csodálatosan látható dobogó szíve, hanem a füle? A csecsemők és kisgyermekek testi és szellemi fejlődésének alapvető feltétele a hallás, ezért a csökkenésére utaló első jellel orvoshoz kell fordulni.

 • 2017.03.31 Az anyatej dúsítása javíthat a koraszülöttek életminőségén

  Évente mintegy 15 millió koraszülött baba születik világszerte1, hazánkban pedig minden tizenegyedik várandósságra jut egy koraszülés. Az anyatejes táplálás ebben a kritikus időszakban kiemelten fontos, amelyben hatalmas segítséget nyújtanak azok az anyatejelemző készülékek, amiket a Nutricia Early Life Nutrition adományozott hazánk vezető koraszülött osztályainak. A Honvédkórház Perinatális Intenzív Centrumában az elmúlt egy évben több mint 80 érintett babán segítettek, míg a Bács-Kiskun Megyei és a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kórház perinatális intenzív osztályán évente több száz koraszülött kap lehetőséget egy egészségesebb életre a készüléknek köszönhetően.

 • 2017.03.31 Bolíviai bennszülöttek életmódjának ellesésése segíthet a szívbetegségek megelőzésében

  A bolíviai tsimane törzs életmódjának bizonyos elemeit eltanulva lehetne hatékonyan védekezni a szívbetegségek kialakulása ellen - állapították meg a kutatók, akik szerint az egészséges táplálkozás, a mozgásban gazdag életmód és a dohányzásmentesség lehet a kulcsa annak, hogy a bennszülötteknél alig fordul elő érszűkület.

 • 2017.03.30 A leukémia 45 millió évvel ezelőtt a denevérekben jelent meg

  A leukémia legkorábban 45 millió évvel ezelőtt a denevérekben jelenhetett meg - állapította meg egy új brit tanulmány kövületminták elemzése nyomán.

Hirdetés
Hirdetés