Hirdetés
Szelfik miatt plasztikáztatunk

Szelfik miatt plasztikáztatunk

Lájkgyűjtés miatt akarnak sokan szebbé válni orvosi segítséggel.

Hirdetés
Hirdetés

Az American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery felmérése szerint egyre többen fekszenek kés alá azért, mert nem elégedettek a közösségi oldalakon mutatott imidzsükkel.

Orrukkal, hajukkal és szemhéjukkal elégedetlenek

A szelfimániának köszönhetően az Egyesült Államokban 2012 és 2013 között tíz százalékkal nőtt az orrműtétek, hét százalékkal a hajbeültetések, és hat százalékkal a szemhéjplasztikák száma - írja a Quartz.

Szelfik miatt plasztikáztatunk

Az orvosok szerint egyre több az olyan páciens, aki a telefonjával készített önarcképeken mutatja meg, hol szeretné átszabatni az arcát – ami nem éppen szerencsés dolog, tekintetbe véve, hogy a készülékek apró szelfikamerái általában jellegzetesen torz fotókat készítenek. A szelfiket mutogató páciensek jelentős részét hazaküldöm, mert a valóságban nem úgy néznek ki, mint ezeken a fényképeken - nyilatkozta a Reutersnek egy Dr. Sam Rizk, egy Manhattanben dolgozó sebész.

A felmérés szerint egyre több tizen-, és huszonéves szeretné átszabatni az arcát. A megkérdezett orvosok több mint fele azt mondta, hogy feltűnően sok harminc év alatti páciens keresi fel őket, ami azt mutatja, hogy a Facebook, az Instagram és a Snapchat túlzott használata nem tesz jót a fiatalok önértékelésének.

A friss menyasszonyok plasztikai őrületéről már korábban írtunk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend