Hirdetés
Svájcban győzött a homeopátia

Svájcban győzött a homeopátia

A svájci belügyminisztérium bejelentette, hogy öt kiegészítő terápia ugyanolyan státuszt szerezhet, mint a hagyományos gyógyszerek. A döntés értelmében 2017 májusától az egészségbiztosítási keretből nemcsak hosszas eljárással letesztelt gyógyszereket lehet majd venni, hanem homeopátiás, holisztikus, gyógynövényi, akupunktúrás és hagyományos kínai gyógyászati termékeket is.

Hirdetés
Hirdetés

Félreértés ne essék, a svájci gyógyszerészeti hatóság is elutasította a kiegészítő és alternatív gyógyászati módszereket, miután nem látták bizonyítottnak a hatásukat. Csakhogy 2009-ben a svájciak kétharmada úgy döntött, hogy támogatják ezeket a gyógyászati módszereket. A szavazás eredményeként ezeket a kezeléseket is lefedi a kötelező egészségbiztosítás a 2012-től 2017-ig tartó próbaidőszak alatt.

Svájcban győzött a homeopátia

Eddig mindegyik terápiával kapcsolatban elvárás volt, hogy 2017-ig bizonyítsák hatékonyságukat, de a svájci belügyi tárca kedden közölte, lehetetlen elvárni ilyen bizonyítékokat. Ebből viszont nem az következik, hogy lemondanak ezekről az alternatív módszerekről, hanem egyenrangúak lesznek a hagyományos gyógyászattal.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend