Hirdetés
Süss kenyeret otthon! 7 érv mellette

Süss kenyeret otthon! 7 érv mellette

Rettentően nehéz feladatnak tűnik kenyeret sütni otthon, pedig nem csak a rutinos háziasszonyoknak sikerülhet! Hogy miért éri meg a fáradtságot?

Hirdetés
Hirdetés

1. Tudod, miből készült. Ma már ez lett a legfontosabb szempont. A te kenyeredbe az kerül, amit te akarsz, nincs benne ilyen-olyan gyorsító, kelesztés-fokozó, vagy bármilyen adalék. Ha karod akkor csak az a négy dolog van benne, ami évszázadok óta: liszt, víz, só, élesztő.

2. Mindig friss kenyér az asztalon. Ha magadra számítasz, akkor nem kell aggódnod amiatt, hogy kapsz-e kenyeret a boltban, mikor sütötték, mit kevertek bele, belesütöttek-e lapátot, madzagot, vagy egeret. Ha ügyesen szervezed a dolgaidat mindig van otthon friss (meleg) kenyér.

3. Olyat csinálsz, amilyet csak akarsz. Hogy milyen kenyeret eszel, nem azon múlik, hogy mi kapható a boltban. Rajtad múlik a döntés, hogy gyors kenyeret csinálsz-e, vagy hagyományos házi cipót, esetleg krumplisat, vagy 16 órán keresztül kelesztett kovászosat. A lehetőségeknek csak a fantáziád szab határt!

Süss kenyeret otthon! 7 érv mellette

4. Napi sikerélményt ad. A kenyérsütés igazi napi alkotás, akár hetente egyszer, akár naponta sütsz. Egyesíti a főzést, a szobrászatot, igazi kézműves munka. Amikor a családtagok egymás után bukkannak fel a sülő kenyér illatára, az megmelengeti a szakács lelkét.

5. Így lehetsz félisten. Nem tudom, lehet-e nagyobb gasztronómiai sikert elérni a családban vagy a társaságban, mintha frissen sütött, meleg kenyeret teszel eléjük. Azok a csodálkozó, elismerő tekintetek amikor leteszed a cipót az asztalra. Nincs az a Michelin-csillagos fogás, ami felér azzal, amikor vendégeid a szemed láttára tépik szét a meleg kenyeret, meg sem várva, mit kapnak mellé.

6. Mert kísérletezni jó! A kenyérsütés olyan mint egy ismeretlen kert, amelyben rengeteg felfedezni való van. Rengeteg mindennel lehet kísérletezni: alapanygokkal, hozzáadott extrákkal, sütési idővel és módokkal.

7. Olyan mint a szerelem. Kell hozzá egy kis szenvedély. Erőt ad, hogy kudarc esetén se add fel, és őrületes boldogsággal tölt el, ha sikerül.

Forrás: szem-szajnak.postr.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend