Hirdetés
Süllő zöld morzsában - Egészségséf

Süllő zöld morzsában - Egészségséf

A halak közül én inkább a fehér húsú, kevés szálkás halakat szeretem. Sok tengeri hal ilyen, de most nézzünk olyan ételt, ami megfelel a fenti kritériumoknak, de magyar halat használunk fel. Talán ez is egy olyan változat lesz, melyet a gyerekek is kedvelni fognak. Nálunk bevált.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 2 db süllő tisztítva
  • 1 maroknyi zsemlemorzsa
  • fél citrom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ág friss rozmaring lecsipkedve, aprítva
  • 4-5 zsályalevél aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • só, bors

Süllő zöld morzsában - Egészségséf

A lepikkelyezett, kibelezett süllőket bedörzsöljük kívül-belül a citrom levével. Szintén mindenhol sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát keverjük bele az olajba. A tepsi egyik sarkában keverjük össze a zsemlemorzsát a zöld fűszerekkel. Először kenjük meg a süllő egyik oldalát fokhagymás olajjal, majd nyomkodjunk rá fűszeres morzsát, majd csináljuk ezt meg a másik oldalával is, majd a másik süllővel. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. A felénél óvatosan megfordíthatjuk, hogy mindkét oldala megpiruljon.

Tipp! Ha valakit zavar a tányéron a süllő feje, inkább tálalás előtt vágja le. Zöld salátával vagy majonézes salátával tálaljuk.

Jó tudni! Ez a hal a sügér-félék családjába tartozik. Az 1,5 kg alatt példány a süllő, az e feletti a fogas. Nálunk őshonos halnak számít. Szakemberek különösen ajánlják szoptatós anyáknak, gyerekeknek, több időskori betegség kialakulását is késleltetheti.

Tápérték (100 g):

 

Süllő

Zsemlemorzsa

Fokhagyma

Olívaolaj

Energia

84 kcal

344 kcal

149 kcal

902 kcal

Fehérje

19 g

10,2 g

6,3 g

0,0 g

Zsír

0,8 g

0,9 g

0,5 g

100 g

Szénhidrát

-

73,3 g

33 g

0,0 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend