Spenótos gnocchi - Egészségséfünk receptje

Spenótos gnocchi - Egészségséfünk receptje

A gnocchi az olaszok egyik legismertebb tésztája, és ugyanúgy, mint bármelyik más tésztát, ezt is rengeteg variációban el lehet készíteni. Ez egy olyan változat lesz, ahol a spenót a tésztában van benne.

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg spenót
  • 15 dkg parmezán
  • 10 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 2 közepes burgonya
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 5 dkg margarin

Spenótos gnocchi - Egészségséfünk receptje

A spenót szárát eltávolítjuk, sós vízben megfőzzük, és apróra vágjuk. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és összetörjük. Egy tálban összekeverjük a spenótot, a burgonyát, a tojást, a lisztet, a parmezánt, a fokhagymát és a margarint. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Gnocchikat formázunk belőle (kg, ujjnyi vastag hengereket, és azokat daraboljuk fel, vagy kis gombócokat), és forrásban lévő vízben kifőzzük. Akkor jó, ha feljön a víz tetejére.

Tipp! Paradicsom, vagy sajtszósszal illetve tejszínes gombaszósszal is tálalható. A liszt mennyisége függ a minőségétől. Kb. olyan állagúnak kell lennie, mint ha krokett lenne.

Jó tudni! Lisztből minimális kell bele, de aki diétázik vagy cukorbeteg, használja a szénhidrát csökkentett változatot.

Még több ízletes recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Burgonya főtt

Margarin

Liszt

Spenót levél

Tojás

Energia

86 kcal

440 kcal

370 kcal

23 kcal

143 kcal

Fehérje

1,7 g

0 g

12,3 g

2,8 g

12,6 g

Zsír

0,1 g

48 g

1,3 g

0,3 g

9,5 g

Szénhidrát

20 g

0 g

76,3 g

3,6 g

1,8 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek