Spenótos gnocchi - Egészségséfünk receptje
A gnocchi az olaszok egyik legismertebb tésztája, és ugyanúgy, mint bármelyik más tésztát, ezt is rengeteg variációban el lehet készíteni. Ez egy olyan változat lesz, ahol a spenót a tésztában van benne.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Hozzávalók:
- 1 kg spenót
- 15 dkg parmezán
- 10 dkg liszt
- 2 egész tojás
- 2 közepes burgonya
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 5 dkg margarin
A spenót szárát eltávolítjuk, sós vízben megfőzzük, és apróra vágjuk. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és összetörjük. Egy tálban összekeverjük a spenótot, a burgonyát, a tojást, a lisztet, a parmezánt, a fokhagymát és a margarint. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Gnocchikat formázunk belőle (kg, ujjnyi vastag hengereket, és azokat daraboljuk fel, vagy kis gombócokat), és forrásban lévő vízben kifőzzük. Akkor jó, ha feljön a víz tetejére.
Tipp! Paradicsom, vagy sajtszósszal illetve tejszínes gombaszósszal is tálalható. A liszt mennyisége függ a minőségétől. Kb. olyan állagúnak kell lennie, mint ha krokett lenne.
Jó tudni! Lisztből minimális kell bele, de aki diétázik vagy cukorbeteg, használja a szénhidrát csökkentett változatot.
Még több ízletes recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
|
Burgonya főtt |
Margarin |
Liszt |
Spenót levél |
Tojás |
Energia |
86 kcal |
440 kcal |
370 kcal |
23 kcal |
143 kcal |
Fehérje |
1,7 g |
0 g |
12,3 g |
2,8 g |
12,6 g |
Zsír |
0,1 g |
48 g |
1,3 g |
0,3 g |
9,5 g |
Szénhidrát |
20 g |
0 g |
76,3 g |
3,6 g |
1,8 g |