Spenótos-fetás csirkemell - Egészségséfünk receptje
Az a tapasztalatom, hogy szinte minden gyerek szereti a rántott húst. Ez nálunk is így van. Megunhatatlan kedvenc. Azonban a szakemberek szerint nem a legegészségesebb, mindig próbálok valamit kitalálni, amivel eleget tehetünk az egészségesebb táplálkozás követelményeinek. Ilyen a spenótos, fetás rántott csirkemell is, főleg ha valamilyen finom salátával tálaljuk.
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 4 db filézett, felezett csirkemell
- 40 dkg friss spenót
- pici vaj
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 kis doboz fetasajt
- liszt, tojás, tej, zsemlemorzsa a panírozáshoz
- sütéshez olaj
A csirkemelleket szeleteljük, lapjával hosszában elvágjuk, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A spenótot megtisztítjuk a szárától, sós vízben megfőzzük, majd kevés vajon a fokhagymával összemelegítjük. A kiterített csirkemellekre teszünk egy adag spenótot, fetát, annyit, hogy kényelmesen fel tudjuk tekerni. Hústűvel (vagy fogvájóval) jól tűzzük össze, duplán panírozzuk ki, majd forró, bő olajban süssük meg. Papír kéztörlőn itassuk fel a felesleges olajat. Bármilyen salátával tálalhatjuk.
Tipp! Ha csak fagyasztott spenótot kapunk, az sem gond, válasszuk a leveleset (ne pürésített változatot), olvasszuk ki, és úgy forrósítsuk össze a vajjal és a fokhagymával.
Jó tudni! Bár a bő olajban sült ételek több kalóriát tartalmaznak, de az étel mennyiségével, és a saláta körettel egészségesebbé tudjuk tenni.
Tápérték (100 g):
|
Csirkemell |
Spenót |
Fetasajt |
Energia |
114 kcal |
23 kcal |
264 kcal |
Fehérje |
21,2 g |
2,8 g |
14,2 g |
Zsír |
2,6 g |
0,3 g |
21,3 g |
Szénhidrát |
0 g |
3,6 g |