Hirdetés
Spárga besamel mártással - Egészségséf

Spárga besamel mártással - Egészségséf

A spárga a tavasz egyik legfinomabb zöldsége. Ilyenkor érdemes kihasználni, hogy sok és többféle kapható. Zöld és sárga, vékony és vastag. Arra azonban mindig ügyeljünk, hogy friss szedésű legyen.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Hozzávalók:

  • 1 kg spárga
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • tej
  • só, bors
  • 1 evőkanál cukor
  • 1/2 citrom

Spárga besamel mártással - Egészségséf

A spárgákat tisztítsuk meg és darabolás nélkül főzzük puhára só, cukros, citromos vízben. A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a lisztet, keverjük simára. lassan adagolva adjuk hozzá a tejszínt, ügyeljünk rá, hogy csomómentes legyen. Sózzuk, borsozzuk és annyi tejet adjunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Mindezt közepes lángon. Szedjük tányérokra a spárgát és öntsük le a mártással.

Tipp! Használhatunk zöld és fehér spárgát vegyesen. A megfőtt spárgát egy jénaiba le is rakhatjuk, ráöntjük a besamel mártást, megszórjuk parmezánnal, és sütőben 200 fokon megsütjük.

Jó tudni! Jól emészthető rostokat tartalmaz, mégis elsősorban vízhajtó, vesekő eltávolító hatása miatt ismert.

Még több ínycsiklandó recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Spárga

Főzőtejszín

Liszt

Vaj

Energia

20 kcal

120 kcal

370 kcal

746 kcal

Fehérje

2,2 g

3,2 g

12,3 g

0,4 g

Zsír

0,1 g

10 g

1,3 g

80 g

Szénhidrát

3,8 g

4,3 g

76,3 g

0,5 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend