Sós túrós kalács

Sós túrós kalács

Íme egy remek recept azoknak, akik nem szeretik az édesség süteményeket!

Hozzávalók:
- 55 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 evőkanál só
-1 kávéskanál cukor
- 5 dkg lágy vaj
- 1 dl joghurt
- 1,5 dl langyos tej
- 1 tojássárgája + 1 a kenéshez
- fekete és fehér
- szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:
A túrót törjük át krumplinyomón, keverjük össze a liszttel, adjuk hozzá az élesztőt, a cukrot, a sót, a vajat, a tojássárgáját és a joghurtot. Öntsünk hozzá annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Dagasszuk ki, 2 órát kelesszük meleg helyen. Osszuk a tésztát 3 részre, mindegyikből sodorjunk hurkát. Csípjük össze a végeket, és fonjuk össze a kalácsot. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a tojássárgájával, szórjuk meg a magokkal. Kelesszük még 40 percet. Előmelegített 200 °C-os sütőben süssük készre.

Sós túrós kalács

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek