Sörmártást a csirkére! - Egészségséfünk receptje

Sörmártást a csirkére! - Egészségséfünk receptje

A grillezés időszakát éljük. Használjuk ki a lehetőséget, mert a grillezett ételek ízét sohasem tudjuk utánozni a benti sütőben. Egy olyan mártást mutatok most, amely egyszerű, a sör miatt aktuális is, hiszen szinte minden háztartásban megtalálható.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 4 db felezett, filézett csirkemell
  • grillfűszer
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl sör
  • 3 dl húslé
  • só, bors
  • kakukkfű
  • díszítéshez saláta

Sörmártást a csirkére! - Egészségséfünk receptje

Pácoljuk kicsit be a csirkemelleket, de a fűszerezés ne legyen túl erős, hogy ne nyomja majd el a mártás ízét. Parázson süssük meg a húst. Amíg ez készül, egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a lisztet, keverjük simára. Lassan öntsük fel a húslével, hogy ne legyen csomós, majd adjuk hozzá a sört. Ha elkevertük, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. Addig főzzük, míg mártás sűrűségű nem lesz. Készítsünk salátaágyat, felszeletelve tegyük rá a megsült csirkemelleket, és locsoljuk meg a mártással.

Tipp! Ha nem grillezés alkalmával készítjük, hanem esetleg télen, akkor kicsit változik az elkészítés módja. Ekkor forgassuk meg a csirkemelleket lisztben, 2 evőkanál vajat olvasszunk meg, és ebbe tegyük bele a húst. Forgassuk meg, hogy fehér kérget kapjon. Majd vegyük ki. Ugyanebbe az edénybe tegyük bele a vajat, keverjük el benne a lisztet, öntsük fel a húslével, sörrel, fűszerezzük és tegyük bele vissza a húst. Fedő alatt pároljuk, amíg puha nem lesz.

Jó tudni! A grillezett húsok nagyon egészségesek, a bennük lévő esetleges zsírtartalom egy részétől is „megszabadulunk”. Ezekhez nagyon illik mindenféle saláta, még este is fogyasztható ételek. Akinek figyelnie kell rá, módjával bánjon mindenféle mártással.

MÉG TÖBB RECEPT!

Tápérték: (100 g)

 

Csirkemell

Vaj

Sör

Liszt

Energia

114 kcal

746 kcal

43 kcal

370 kcal

Fehérje

21,2 g

0,4 g

0,4 g

12,3 g

Zsír

2,6 g

80 g

0 g

1,3 g

Szénhidrát

0 g

0,5 g

0 g

76,3 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek