Hirdetés
Snidlinges gnocchi - Egészségséfünk receptje

Snidlinges gnocchi - Egészségséfünk receptje

Ha tésztáról van szó, kevés az, amit nem szeretek. Az igazi olasz tészták pedig a gyengéim. Szerencsére ma már itthon is számtalan helyen lehet kapni eredeti olasz tésztát, így nem kell bajlódni a készítéssel, nekünk csak egy könnyű szószt kell összedobni hozzá.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 1 csomag olasz gnocchi
  • 250 g-os mascarpone
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • tej
  • 1 csokor snidling
  • só, bors

Snidlinges gnocchi - Egészségséfünk receptje

A forrásban lévő sós vízben a leírásnak megfelelően kifőzzük a gnocchit. Közben egy teflonos edényben felolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a lisztet, tejjel simára keverjük. Közepes sűrűségű legyen. Hozzáadjuk a mascarpone sajtot, egyet forralunk rajta, sózzuk, borsozzuk, és a végén, amikor már levettük a tűzről, belekeverjük az apróra vágott snidlinget. Ha kifőtt a gnocchi, összekeverjük a szósszal.

Tipp! Mint minden olasz tésztához, ehhez is illik a parmezán, bátran szórjuk meg a tetejét. Válasszuk az egyben kapható parmezánt, amit mi reszelünk le, az finomabb.

Jó tudni! Ez ebben a formában nem egy diétás étel. Ha egy kicsit változtatni szeretnénk rajta, akkor válasszuk vaj helyett az olíva olajat, fehérliszt helyett pedig a szénhidrát csökkentettet.

Tápérték: (100 g)

 

Gnocchi

Mascarpone

Vaj

Fehérliszt

Energia

151 kcal

450 kcal

746 kcal

370 kcal

Fehérje

3g

7 g

0,4 g

12,3 g

Zsír

0,4 g

45 g

80 g

1,3 g

Szénhidrát

33,9 g

2 g

0,5 g

76,3 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend