Saláta egy kis lazaccal - Egészségséfünk receptje
Függetlenül attól, hogy éppen diétázik valaki vagy sem, nagyon egészséges minél több salátát enni. Jó, ha a hűtőben mindig van egy adag zöldség, amit, 15 perc alatt ízletes salátává tudunk varázsolni. Ez most egy olyan változat lesz, amihez azért picit elő kell készülni vásárlás szempontjából, de alkalmanként megéri.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 1 csomag (10 dkg) füstölt lazac
- 1 jégsaláta
- 6-8 szem koktélparadicsom
- parmezán sajt
- citrom
- tökmagolaj
Először megmosom és csíkokra vágom a salátát. utána a koktélparadicsomokat 4 részbe vágom, és a salátára teszem. meglocsolom tökmagolajjal, kis citrommal és óvatosan megforgatom. A csíkokra vágott lazacot szépen elhelyezem a tetején, végül parmezánnal (a legjobb, ha egészben vesszük meg és arról forgácsolunk rá) megszórom.
Tipp! Ha veszünk egy szelet friss lazacot, és azt sóval, citromborssal megszórjuk, vajon megpirítjuk, ezt is tehetjük a saláta tetejére. Ilyenkor tökmagolaj helyett használjuk a sütésből visszamaradt vajat a saláta meglocsolásához.
Jó tudni! A friss saláta nagyon egészséges, hiszen nem tesszük ki hőhatásnak. A vitaminok, ásványi anyagok változatlan formában maradnak meg benne. Emellett alacsony a kalóriatartalmuk, csakúgy mint a halé.
Tápérték: (100 g)
|
Lazac |
Jégsaláta |
Paradicsom |
Olíva olaj |
Energia |
179 kcal |
10 kcal |
18 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
19,9 g |
0.6 g |
0,8 g |
0 g |
Zsír |
10,4 g |
0,1 g |
0,2 g |
100 g |
Szénhidrát |
0 g |
2,1 g |
3,8 g |