Hirdetés
Receptek a mediterrán konyhából

Receptek a mediterrán konyhából

Ki ne szeretné a mediterrán konyha ízvilágát? Három jellegzetes és finom recepttel készültünk, hogy otthon is érezzétek a déli országok hangulatát.

Hirdetés
Hirdetés

Bruschetta olívaolajjal

Hozzávalók 4 személyre:

8 szelet teljes kiőrlésű kenyér

5 nagyobb paradicsom

2 gerezd fokhagyma

1 kis csokor bazsalikom

fél-1 dl (extra szűz) olívaolaj

ízlés szerint só, bors

A paradicsomok „csúcsára” kereszt alakban bevágást ejtünk, majd egy percre forró vízbe dobjuk. Kivesszük, a héját lehúzzuk, a paradicsom húsát pedig apró kockákra vágjuk. A bazsalikomot is apróra vágjuk, hozzáadjuk a paradicsomhoz, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal. A kenyérszeleteket egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, bedörzsöljük a fokhagymával, amíg még meleg. A tetejére halmozzuk az olívaolajos paradicsomot, és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Csirkés paella

Hozzávalók 4 személyre:

3 evőkanál olívaolaj

3 darab csirkemellfilé (nagyobb, kockára vágott)

5 dkg kolbász

1 közepes fej vöröshagyma

1 darab piros kaliforniai paprika

1 darab zöldpaprika

2 darab paradicsom

15 dkg konyhakész garnélafarok (elhagyható)

só, bors

5 dl leszűrt húsleves

30 dkg (rizottó) rizs

1 gerezd fokhagyma

3 csokor petrezselyem

1 kávéskanál sáfrány

25 dkg zöldborsó (fagyasztott)

Az olajon megpirítjuk a kockákra vágott csirkehúst, majd kiszedjük. A visszamaradt olajban megpirítjuk a felkarikázott kolbászt, rátesszük az aprított vöröshagymát, a kockára vágott paprikákat és a kockára vágott paradicsomot. Kicsit pároljuk, majd visszatesszük a csirkehúst és a rákfarkakat. Folyamatosan keverjük, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a leszűrt húslevessel. Beleszórjuk a rizst, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel és sáfránnyal ízesítjük. Beleöntjük a zöldborsót, 20-25 perc alatt készre főzzük.

Panna cotta

Hozzávalók 4 személyre:

15 g étkezési zselatin

5 dl tej (magas zsírszázalékos)

5 dl habtejszín

3 dkg cukor

1 rúd vanília

Az öntethez:

20 dkg eper

5 dkg cukor

A zselatint feloldjuk 2 dl vízben, (mikróban) felmelegítjük. A tejszínt egy lábasban habbá verjük, majd hozzáöntjük a tejet, hozzákeverjük a cukrot, és addig főzzük, amíg felforr. Ekkor levesszük a tűzről, belekaparjuk a vaníliamagokat, és belekeverjük a feloldott zselatint is. Hideg vízzel kiöblített poharakba töltjük, 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Az eper felét fél dl vízzel és a cukorral addig forraljuk, amíg besűrűsödik. (Ha túl folyós lenne, kevés étkezési keményítővel sűríthetjük.) A maradék epret felkockázzuk, a szószba keverjük. Tálalás előtt a panna cotta tetejére adagoljuk.

Receptek a mediterrán konyhából

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend