Rebarbarás eperleves - Egészségséfünk receptje

Rebarbarás eperleves - Egészségséfünk receptje

Még tart az eperszezon, használjuk ki, és készítsünk belőle minél változatosabb ételeket. Már egy hideg eperleves receptjét megosztottuk, most jöjjön egy rebarbarás változat.

A hideg eperleves receptje.

Elkészítési idő: kb. 20 perc + hűtés

Hozzávalók:

  • 75 dkg eper
  • 25 dkg rebarbara
  • 15 dkg cukor
  • 1 liter viz
  • 2 csomag vaníliás cukor

Rebarbarás eperleves - Egészségséfünk receptje

A rebarbarát megtisztítjuk, krumpli hámozóval a fás héját lehúzzuk. Ezután feldaraboljuk. A vizet és a cukrot felforraljuk a vaníliás cukorra, beletesszük a rebarbarát és kb. 15 perc alatt megfőzzük. Botturmix segítségével pépesítjük, és hagyjuk kihűlni. Az epret megmossuk és leszedjük a zöld szárát. Ezt is turmixgépbe tesszük, pépesítjük. Ha a rebarbara kihűlt, hozzáadjuk az eperpépet és jól összekeverjük. Hűtsük le. Eperdarabokkal, esetleg mentalevéllel tálaljuk.

Tipp! Ha igazán jó vanília ízt szeretnénk, akkor egy rudat vágjunk ketté, kaparjuk ki a belsejét és ezzel főzzük össze.

Jó tudni! Cukor helyett használhatunk nyírfacukrot, vagy bármilyen más édesítőszert. Ezt a változatot a laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

 

Tápérték (100 g)

 

Eper

Nyírfacukor

Rebarbara

Energia

32 kcal

240 kcal

21 kcal

Fehérje

0,6 g

0 g

0,9 g

Szénhidrát

7,6 g

99,8 g

0,2 g

Zsír

0,3 g

0 g

4,5 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek