Hirdetés
Rántott padlizsán - Egészségséfünk receptje

Rántott padlizsán - Egészségséfünk receptje

Természetesen próbálunk minél egészségesebben étkezni a mindennapokban. Ehhez az is hozzá tartozik, hogy ritkán eszünk bő olajban sült ételeket. Azonban azt gondolom, hogy nem szabad átesni a ló túloldalára, és igenis néha megengedhetünk magunknak kicsit egészségtelenebb ételeket is. Főleg, ha az alapanyag zöldség.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 1 ½ óra

Hozzávalók:

  • 2-3 padlizsán
  • liszt
  • 2 egész tojás
  • zsemlemorzsa
  • fokhagyma granulátum
  • olaj a sütéshez

Rántott padlizsán - Egészségséfünk receptje

A padlizsánokat mossuk meg és szeleteljük 1 cm-es darabokra. Jól sózzuk be és tegyük félre. Kb. fél óra múlva tegyük fel az olajat forrósodni, és kezdjük el panírozni. Ez a szokásos módon történik. Viszont a zsemlemorzsába keverjünk fokhagyma granulátumot. Forró olajban süssük ki, majd papíron csöpögtessük le. Önmagában is nagyon finom, de köretként vagy salátával is fogyaszthatjuk.

Tipp! A morzsához adhatunk reszelt parmezánt vagy szezámmagot is.

Jó tudni! A padlizsánt azért kell állni hagyni legalább fél órát a sóban, hogy a kesernyés ízét elveszítse. Panírozáshoz használhatunk szénhidrát csökkentett zsemlemorzsát és lisztet is, így egészségesebb.

Még több szuper recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Padlizsán

Zsemlemorzsa

Tojás

Liszt

Energia

24 kcal

344 kcal

143 kcal

370 kcal

Fehérje

1,0 g

10,2 g

12,6 g

12,3 g

Zsír

0,1 g

0,9 g

9,5 g

1,3 g

Szénhidrát

5,7 g

73,3 g

1,8 g

76,3 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend