Rántott padlizsán - Egészségséfünk receptje
Természetesen próbálunk minél egészségesebben étkezni a mindennapokban. Ehhez az is hozzá tartozik, hogy ritkán eszünk bő olajban sült ételeket. Azonban azt gondolom, hogy nem szabad átesni a ló túloldalára, és igenis néha megengedhetünk magunknak kicsit egészségtelenebb ételeket is. Főleg, ha az alapanyag zöldség.
Elkészítési idő: kb. 1 ½ óra
Hozzávalók:
- 2-3 padlizsán
- liszt
- 2 egész tojás
- zsemlemorzsa
- fokhagyma granulátum
- olaj a sütéshez
A padlizsánokat mossuk meg és szeleteljük 1 cm-es darabokra. Jól sózzuk be és tegyük félre. Kb. fél óra múlva tegyük fel az olajat forrósodni, és kezdjük el panírozni. Ez a szokásos módon történik. Viszont a zsemlemorzsába keverjünk fokhagyma granulátumot. Forró olajban süssük ki, majd papíron csöpögtessük le. Önmagában is nagyon finom, de köretként vagy salátával is fogyaszthatjuk.
Tipp! A morzsához adhatunk reszelt parmezánt vagy szezámmagot is.
Jó tudni! A padlizsánt azért kell állni hagyni legalább fél órát a sóban, hogy a kesernyés ízét elveszítse. Panírozáshoz használhatunk szénhidrát csökkentett zsemlemorzsát és lisztet is, így egészségesebb.
Még több szuper recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
|
Padlizsán |
Zsemlemorzsa |
Tojás |
Liszt |
Energia |
24 kcal |
344 kcal |
143 kcal |
370 kcal |
Fehérje |
1,0 g |
10,2 g |
12,6 g |
12,3 g |
Zsír |
0,1 g |
0,9 g |
9,5 g |
1,3 g |
Szénhidrát |
5,7 g |
73,3 g |
1,8 g |
76,3 g |