Hirdetés
Rántott camembert szőlőmártással - Egészségséf

Rántott camembert szőlőmártással - Egészségséf

Itt van az ősz, a szüret ideje. A szőlő nagyon jó kiegészítője a Camembert sajtnak. Általában a friss sajtot fogyasztjuk szőlővel. Rántott Camembert esetében az áfonya mártás az ismert. Most használjuk ki a friss szőlő adta lehetőséget, variáljuk meg egy kicsit, és a rántott sajt mellé készítsünk egy szőlőmártást.

Hirdetés
Hirdetés

Elkésztési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 kerek Camembert sajt (vagy több cikkely)
  • 1 közepes fürt édes, nagy szemű szőlő (Pannónia)
  • 1 pohár fehérbor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál vaj
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A sajtot cikkelyekre vágjuk és a szokásos módon duplán panírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa, tojás, zsemlemorzsa). Forró olajban hirtelen kisütjük. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet és a fehérbort. Ízlés szerint lehet több méz is. Ezt összeforraljuk, majd hozzáadjuk a leszemezett, megmosott szőlőt. Pár percig forraljuk, amíg üveges nem lesz a szőlő. A sajtot salátával és a szőlő mártással tálaljuk.

Rántott camembert szőlőmártással - Egészségséf

Tipp! Ez a szőlő mártás bármilyen hús mellé elkészíthető. Ha nincs éppen friss szőlő, akkor nagy szemű mazsolát is használhatunk, ebben az esetben több folyadék (víz + bor) kell hozzá, és hosszabb a főzési idő.

Jó tudni! A szőlő az egyik legegészségesebb őszi gyümölcsünk. Tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal. Magas az antioxidáns tartalma. A legtöbb vitamint a hája tartalmazza.

Tápérték: (100 g)

 

Camembert

Szőlő

Fehérbor

Méz

Energia

368 kcal

69 kcal

82 kcal

304 kcal

Fehérje

17,8 g

0,7 g

0 g

0,3 g

Zsír

31,0 g

0,1 g

0 g

0 g

Szénhidrát

3,3 g

18,1 g

2,6 g

82,4 g



Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend