Hirdetés
Rakott saláta - Egészségséfünk receptje

Rakott saláta - Egészségséfünk receptje

Fontosnak tartom, hogy a téli időszakban is minél több, és változatosabb salátát együnk. Most egy olyan alap rakott salátát mutatok, amit kedvünk szerint változtathatunk a hozzávalók cserélésével. Így nem csak más-más salátát készíthetünk, hanem figyelembe vehetjük a főétel jellegét is, és ahhoz illően állíthatjuk össze.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 15 perc

Hozzávalók:

  • ½ fej kisebb saláta vékony csíkokra vágva
  • 1 doboz morzsolt csemege kukorica
  • 4 db főtt tojás szeletelve
  • 1 nagyobb póréhagyma vékonyan karikázva
  • 1 doboz ananász (ha van, akkor friss)
  • 1 nagy doboz  tejföl
  • 1 nagy tubus majonéz
  • 15 dkg sajt reszelve (füstölt Karaván)

A hozzávalókat elkezdjük rétegezni, ha lehet üveg tálba, hogy szépen látszódjon. Kezdjük a káposztával, utána póréhagyma, majd kukorica, ismét póréhagyma, tojás, póréhagyma, ananász, póréhagyma, végül ismét káposzta. Amikor ezzel készen vagyunk, ráöntjük a majonézzel összekevert tejfölt és a tetejét megszórjuk a sajttal.

Rakott saláta - Egészségséfünk receptje

Tipp! Tálalás előtt akár egy nappal is elkészíthető, így az ízek összeérnek, a majonézes tejföl is lejjebb szivárog. Bármilyen zöldséget, sajtot használhatunk.

Jó tudni! Ilyenkor ősszel és egész télen nagyon fontos a vitaminok bevitele, főleg a C-vitaminé. A káposzta tele van vele, de minden más zöldségben frissen rengeteg vitamin van. Minél kevesebb konzervet használunk annál jobb. Akinek figyelnie kell rá, használhat tejföl helyett joghurtot is, illetve majonézből is van csökkentett zsírtartalmú, illetve édesítőszerrel készült is.

MÉG TÖBB RECEPT ITT!

Tápérték (100 g):

 

Ananász

Káposzta

Póré-

hagyma

Kukorica

dobozos

Tojás

Majonéz

Energia

50 kcal

25 kcal

61 kcal

126 kcal

143 kcal

535 kcal

Fehérje

0,5 g

1,3 g

1,5 g

4,4 g

12,6 g

1,0 g

Zsír

0,1 g

0,1 g

0,3g

1,5 g

9,5 g

60 g

Szénhidrát

13,1 g

5,8 g

14,1 g

22,8 g

1,8 g

5,0 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend