Rákos farfalle - Egészségséfünk receptje
Bár a rákot és a tenger gyümölcseit én nem szeretem, de néha a fiúk kedvéért elkészítem. Ezt a tésztát Barátnőmnek ajánlom, akinek a férje szintén nagy rákrajongó.
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 25 dkg farfalle tészta (pillangó)
- 20 dkg konyhakész garnéla rák
- 5 dkg vaj
- 2 db saláta cukkíni
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- 2 dl főzőtejszín
- só, frissen őrölt bors
A tésztát sós vízben kifőzzük. Ezután elkészítjük a ragut. A vajat megolvasztjuk, kicsit megdinszteljük rajta a fokhagymát. A cukkínit megmossuk, levágjuk a két végét és gyufára vágjuk, majd a fokhagymás vajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a rákot, és 5 percig lefedve tovább pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, és egyet forralunk rajta. A kifőtt tésztát hozzákeverjük.
Tipp! Én a kisebb rákokat részesítem előnyben. Ha szeretjük, akkor szintén gyufára vágott sárgarépát is adhatunk hozzá.
Jó tudni! A cukkíni elég hamar megpárolódik, ezért ha sárgarépát is adunk hozzá, akkor a párolást azzal kell kezdeni, utána a cukkíni, végül a rák. Használjunk olasz durumtésztát, az egészségesebb.
Még több recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)