Hirdetés
Saslik mártogatóssal - Egészségséfünk receptje

Saslik mártogatóssal - Egészségséfünk receptje

Aki kertes házban lakik vagy van nyaralója, biztos, hogy kihasználja a nyarat a grillezésre is. Így vagyunk ezzel mi is. Bár olyan helyen lakunk, ahol a teraszon nyugodtan felállíthatnánk a grillt, nekünk ez mégis összekapcsolódik a balatoni nyaralással, ahol ki nem hagynánk az esti sütögetést. A különböző pácolt húsok mellett érdemes kipróbálni a saslikot is. Gyorsan előkészíthető és mégis egy más ízvilág.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • ½ kg pulykamell
  • 15 dkg császárszalonna egyben
  • 3-4 fej hagyma
  • 2 db paprika
  • villámpác
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva

Saslik mártogatóssal - Egészségséfünk receptje

A pulykamellet kockázzuk fel akkora darabokra (nyárstól is függ), hogy fel tudjuk szúrni a nyársra, de azért át is tudjon sülni. Készítsünk olyan ízű pácot, amit szeretünk (én a fokhagymás villámpácot szeretem a legjobban), és forgassuk meg benne a húst. A szalonnát is vagdossuk fel, nem kell túl vastagra. Ugyanígy a paprikát és a hagymát is. A hagymánál fontos, hogy inkább 4 felé vágjuk, ne karikázzuk, mert így tudjuk jól felszúrni.

Egymás után húzzuk fel őket a nyársra. Hús, szalonna, hús, paprika, hús, hagyma, hús. Ez csak egy ötlet, olyan sorrendet alakíthatunk ki, ami nekünk tetszik. Parázs fölött süssük meg. Mi alumínium sütőtálcát is szoktunk használni, amit vékonyan ki is lehet olajozni, hogy ne ragadjon le. Sütés közben forgassuk, hogy minden oldala megsüljön. A mártogatóshoz a joghurtba keverjük bele a fokhagymát. Ha megsült a hús, ezzel és zöld salátával tálaljuk.

Tipp! Ha egyben köretet is szeretnénk készíteni, akkor hosszabb nyársakat készítsünk és tűzzünk fel rá kockázott cukkinit, burgonyát, vagy bármilyen más zöldséget.

Jó tudni! Bár nyílt tűz felett gyorsabban megsül az étel, de ennek veszélyei is vannak. Egyrészről könnyen megég, ezáltal kesernyés ízt kaphat. Másrészről belülről még nyers maradhat. Ezért érdemes kivárni a parazsat és több időt szánni a sütésre, de megéri. Alacsony kalóriatartalmú ételek, ezért, ha zöld körettel tálaljuk, diétázók, cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.

MÉG TÖBB IZGALMAS RECEPT

Tápérték: (100 g)

 

Pulykamell

Császárszalonna

Paprika

Hagyma

Joghurt

Energia

111 kcal

447 kcal

27 kcal

40 kcal

57 kcal

Fehérje

24,6 g

10 g

1 g

1,1 g

3 g

Zsír

0,6 g

45 g

0,2 g

0,1 g

3 g

Szénhidrát

0 g

0 g

6,3 g

9,3 g

4,7 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend