Hirdetés
Pulykahússal könnyebb az életmódváltás

Pulykahússal könnyebb az életmódváltás

Sok kutatás igazolta, hogy ha a vörös húsok (a sertés és a marhahús) helyett a fehérnek nevezett húsokat (szárnyasok, halak) választjuk, azzal több fehérjét és kevesebb zsírt viszünk be a szervezetbe. Az elnevezések nem teljesen pontosak, hiszen például a pulykának is van vörös és fehér húsú része, ám mindkettő fogyasztása javasolt. A vörös húsú comb sok ásványi anyagot tartalmaz, amíg a tipikusan fehér pulykamell elképesztően gazdag fehérjében, ami elengedhetetlenül fontos az izmok építésében. A pulykamellben bőséggel találunk többszörösen telítetlen zsírsavakat, amelyek például a szív és az erek épségében játszanak fontos szerepet. Egyedül a bőr zsíros – az pedig könnyen lefejthető.

Hirdetés
Hirdetés

Az újév után néhány héttel még kitartanak a fogadalmak, és sokan igyekeznek egészségesebb életmódot folytatni idén. Az egyik legfontosabb változás általában a táplálkozás: cukros, lisztes, zsíros ételek helyett gyakrabban kerül sovány hús és zöldség a tányérra. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya kiemelte: a pulykahús az egyik legjobb választás az egészséges étkezéshez.

Sokféleképpen elkészíthető

Aki próbált már egészségtudatosan étkezni, tudja, hogy a legjobb, ha saját maga főz. Mivel azonban ki kell hagynia több megszokott élelmiszert, egy idő után elfogynak az ebédötletek. Ha pulykahúst veszünk, eggyel kevesebb a gond, hiszen könnyen és sokféleképpen elkészíthető. Főzve, sütve is remek, kedvező jegyeit nem veszíti el, többféle fűszerezést enged, így változatos formában kerülhet az asztalra. Sütés során a pulykahús sok vizet veszít, ezért tápanyag-tartalma koncentrálódik. Sűrűbbé, ízletesebbé válik.

Sütőtökös pulykatekercs

Hozzávalók 4 főre:
4 vékony, nagy szelet pulykamell
1 db sütőtök
2-3 db cékla
1 nagy marék dió
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma

bors
olívaolaj
frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:
A sütőtököt és a céklát felkockázzuk. Egy nagy, sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük azokat, olívaolajjal meglocsoljuk, és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt puhára sütjük. A sütőtökből 20 dekányit összepürésítünk a dióval, sóval, borssal, szerecsendióval. A húst befűszerezzük, és a sütőtökös masszával megkenjük, feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. A felszeletelt hústekercset a sült zöldségekkel tálaljuk.

Pulykahússal könnyebb az életmódváltás

Ügyeljünk az ellenőrzött minőségre!

A rossz tartási vagy táplálási körülmények mind tönkretehetik a pulykahús jó tulajdonságait, így az elkészült étel teljesen ízetlenné is válhat. Ezért érdemes olyan forrásból beszerezni a húst, amely ellenőrizhetően jó minőséget kínál. A Gallicoop pulykamellfiléje Magyar Baromfi Védjeggyel (fenntarthatósági tanúsítvánnyal) ellátott, megbízható termék. A védjegyes termékek szigorú minőségellenőrzésen esnek át, ezért biztosak lehetünk benne, hogy ezek az áruk biztonságosak: útjuk nyomon követhető a tojástól a polcig – mondja Dosso Gabi. A tanúsítvány emellett szavatolja, hogy a termékek kizárólag magyar farmokon, magyar takarmánnyal nevelt baromfiból készülnek, és nem tartalmaznak egészségünkre ártalmas anyagokat.

Pulykahússal könnyebb az életmódváltás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend