Hirdetés
Piskótatekercs - Egészségséfünk receptje

Piskótatekercs - Egészségséfünk receptje

Jönnek az adventi ünnepek, egyre több süteményt készítünk. A piskótatekercs egy nagyon jó alap, melyet számtalan módon variálhatunk. Tölthetjük lekvárral, gesztenyekrémmel, vagy bármilyen más krémmel. Ez most egy családi recept, amit Édesanyám a testvérétől tanult, és nekünk nagyon bevált.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 35 perc

Hozzávalók:

  • 7 egész tojás
  • 7 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál liszt

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habverővel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a porcukrot kanalanként és tovább verjük, hogy kemény maradjon. Ezután folyamatos keverés mellett egyenként belekeverjük a tojás sárgákat. 5 percig keverjük a habverővel, majd hozzáadjuk a lisztet. Nagy tepsibe zsírpapírt teszünk, és egyenletesen elsimítjuk a tésztát. 180 fokon 20 percig sütjük előmelegített sütőben. Ha megsült, kivesszük, és még melegen feltekerjük, közben lefejtjük róla apapírt. Ha lekvárral töltjük meg, akkor azonnal ki is tekerjük, megtöltjük és vissza, ha más krémmel, akkor így hagyjuk kihűlni.

Piskótatekercs - Egészségséfünk receptje

Tipp! Ha nem piskótatekercsnek szeretnénk, akkor 7 evőkanál lisztet adunk hozzá és kerek formában sütjük.

Jó tudni! Minimális lisztet tartalmaz, de ha valakinek figyelnie kell rá, keverheti szénhidrát csökkentett liszttel, illetve használhat por alakú nyírfacukrot.

Tápérték (100 g):

 

Liszt

Tojás

Kristálycukor

Energia

370 kcal

143 kcal

390 kcal

Fehérje

12,3 g

12,6 g

0 g

Zsír

1,3 g

9,5 g

0 g

Szénhidrát

76,3 g

1,8 g

99,9 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend