Hirdetés
Pesztós Tagliatelle - Egészségséfünk receptje

Pesztós Tagliatelle - Egészségséfünk receptje

Az egyik kedvencem az olasz konyha. Ha Olaszországban járunk, igyekszem mindig megkóstolni a helyi tésztakülönlegességeket, és ötleteket meríteni belőle. Íme az egyik favorit.

Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

  • 2 maroknyi bazsalikom levél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors olíva olaj
  • 1 csomag Tagliatelle tészta
  • 1 csomag fenyőmag
  • reszelt parmezán

Maga a pesto sok mindenből készíthető. Ez a változat bazsalikomból, fokhagymából, fenyőmagból és olajból áll. Az olaszok eredetileg mozsárban törik össze a hozzávalókat, addig, míg krémes állagú nem lesz. Ennek hiányában használjunk nyugodtan aprítógépet.
A bazsalikomleveleket megmossuk, belerakjuk a mozsárba, elkezdjük összetörni. A fokhagymát hozzáadjuk az ízlés szerinti sóval, és borssal. Tovább törjük, majd lassan olíva olajat adunk hozzá. Krémes állagúnak kell lennie. Ha szeretjük, törhetünk hozzá a fenyőmagból, végül keverjünk hozzá parmezánt.

Közben főzzük ki a tésztát. Egy edényben forrósítsuk meg a pestot és keverjük bele a már kifőtt, leszűrt tésztát. A fenyőmagot zsiradék nélkül pirítsuk meg, és tálaláskor szórjuk a tetejére. Még ilyenkor is tehetünk rá plusz parmezánt.

Pesztós Tagliatelle - Egészségséfünk receptje

Tipp: a boltokban lehet kapni  már kész pestot, de legalább egyszer érdemes elkészíteni friss alapanyagokból. Ha lehet válasszunk eredeti olasz tésztát, kicsit drágább, de az állaga és az íze felejthetetlen.

Jó tudni! A bazsalikom erős gyulladáscsökkentő. Csökkenti továbbá a vér glükóz szintjét, így segítség lehet a vércukorszint helyreállításában is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend