Hirdetés
Pestós mozzarellasaláta - Egészségséfünk receptje

Pestós mozzarellasaláta - Egészségséfünk receptje

A mozzarella az egyik legkönnyebb sajt, és még light változatban is kapható. Én szinte minden salátához teszek a miniből, de koktélparadicsommal, és egy kis pestoval megbolondítva előételnek vagy borkorcsolyának is nagyon jó. A pesto egyik receptjét már leírtam korábban, de most megadom ismét.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő kb.: 25 perc

Hozzávalók:

  • 1-2 csomag mini mozzarella (személytől függ)
  • ugyanannyi koktélparadicsom
  • pici olíva olaj

Pestohoz:

  • 2 maroknyi bazsalikom levél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors olívaolaj
  • 1 csomag fenyőmag
  • reszelt parmezán

Pestós mozzarellasaláta - Egészségséfünk receptje

A bazsalikomleveleket megmossuk, belerakjuk a mozsárba, elkezdjük összetörni. A fokhagymát hozzáadjuk a sóval és borssal egyetemben. Tovább törjük, majd lassan oliva olajat adunk hozzá. Krémes állagúnak kell lennie. Ha szeretjük, törhetünk hozzá a fenyőmagból, végül keverjünk hozzá parmezánt. Ez egy adag. A mozzarellákat és a koktélparadicsomokat is vágjuk félbe, majd adjunk hozzá a pestoból ízlés szerint. Keverjük óvatosan össze, friss bazsalikommal díszíthetjük.

Tipp! Készíthetjük nagy paradicsomból és mozzarellából is. Ekkor karikázzuk fel mindkettőt, rakosgassuk le, egy paradicsom, egy mozzarella, majd locsoljuk meg pestóval.

Jó tudni! Ez egy kifejezetten diétázóknak való étel, akár főételként is fogyasztható. A pestoból kevés használjunk, ha diétázunk, egyébként pedig mindegyik összetevő az alacsony kalóriatartalmú ételek közé tartozik.

Tápérték: (100 g)

 

Mozzarella

light

Paradicsom

(fürtös, koktél)

Olívaolaj

Fokhagyma

Energia

182 kcal

19 kcal

902 kcal

149 kcal

Fehérje

22 g

0,8 g

0,0 g

6,3 g

Zsír

10 g

0,3 g

100 g

0,5 g

Szénhidrát

1 g

4,2 g

0,0 g

33 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend