Hirdetés
Párolt sárgarépa cukkínivel és zellerrel

Párolt sárgarépa cukkínivel és zellerrel

A saláták mellett nagyon szeretem a párolt zöldségeket is. Természetesen hagyományos formában is, viszont kicsit a keleti konyhára hasonlító, gyufaszálra vágott, ropogósra párolt zöldségeket is. Kicsit több előkészítési igényel, de megéri.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 50 perc

Hozzávalók:

  • 4 db közepes vastagságú sárgarépa
  • 1 db saláta cukkíni
  • 1 közepes zellergumó (ne legyen fás)
  • 2 evőkanál vaj
  • bazsalikom, só

A hozzávalókat megtisztítjuk, és gyufaszálhoz hasonló alakúakra vágjuk. Nem kell nagyon vékonyra, csak formában hasonlítson rá. A vajat felolvasztjuk, rátesszük a zöldségeket és a bazsalikomot. Pár percig fedő alatt, majd nagyobb lángon fedő nélkül pároljuk. A végén sózzuk. Közben nézhetjük, hogy ne is legyen teljesen kemény, de ne is puhuljon teljesen meg, maradjon ropogós.

Párolt sárgarépa cukkínivel és zellerrel

Tipp! A cukkíninek ne vágjuk le a külső zöld háját. Ha jól megmossuk a sárgarépát, azt sem kell megtisztítani. Ha egyforma puhaságúra szeretnénk, akkor először csak a répát és a zellert tegyük fel, és a főzési idő harmadánál adjuk hozzá a cukkínit.

Jó tudni! A vajban való párolás nagyon finom ízt ad a zöldségeknek. Én legjobban az ír vajat szeretem. Aki nagyon szeretne vigyázni a súlyára, az párolóedényben is párolhatja, természetesen az íze nem lesz ugyanaz. Bármilyen hús mellé adható.

Tápérték (100 g):

 

Cukkíni

Sárgarépa

Zeller

Vaj

Energia

16 kcal

41 kcal

42 kcal

746 kcal

Fehérje

1,2 g

0,9 g

1,5 g

0,4 g

Zsír

0,1 g

0,2 g

0,3 g

80 g

Szénhidrát

3,3 g

9,5 g

9,2 g

0,5 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend