Parmezános cukkinichips - Egészségséf

Parmezános cukkinichips - Egészségséf

Akár könnyű köretnek, akár egészséges rágcsálnivalónak is tökéletes a parmezánbundában sült cukkini.

 

 

Hozzávalók:

1-2 darab cukkini

2-3 evőkanál olívaolaj

5-6 dkg frissen reszelt parmezán

5-6 dkg zsemlemorzsa

só, bors

Parmezános cukkinichips - Egészségséf

 

A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal. A parmezánt összkeverjük a zsemlemorzsával, egy zárható tetejű dobozba tesszük. A cukkiniszeletek több részletben belerakjuk, és összerázzuk, tulajdonképpen bepanírozzuk. Sütőpapírral bélelt tepisre tesszük úgy, hogy lehetőleg ne fedjék egymást. Megszórjuk sóval és borssal, majd a forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Tejföllel vagy ketchuppal kínálhatjuk.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek