Paradicsomos, vargányás csirkemell - Egészségséf

Paradicsomos, vargányás csirkemell - Egészségséf

A csirkemell, paradicsom, gomba nagyon jó párosítás, főleg, ha még friss bazsalikomot is használunk hozzá. Érdemes kipróbálni.

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 5 dkg szárított vargánya
  • 1 doboz (0,5 l) sűrített paradicsom
  • 1 dl csirke alap lé
  • 1 fej vöröshagyma aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • só, bors, kakukkfű, bazsalikom
  • olíva olaj

Paradicsomos, vargányás csirkemell - Egészségséf

A szárított vargányát leforrázzuk, és kb. 30 percig állni hagyjuk. Addig az olajon a hagymát megdinszteljük, rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet és megforgatjuk, hogy kapjon egy fehér kérget. Hozzáadjuk a gombát, fokhagymát,  a sűrített  paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, 1-1 kiskanál kakukkfüvet és bazsalikomot adunk hozzá. Összekeverjük, felöntjük az alap lével, lefedve kb. 30 perc alatt készre főzzük közepes lángon. Ha szükséges, akkor a gomba levével pótoljuk az elfőtt alaplevet.

Tipp! Használhatunk szárított vegyes erdei gombát vagy fafülgombát is. Ha fagyasztott gombakeveréket találunk csak, azt természetesen nem kell leforrázni, hanem még fagyosan adjuk a hóshoz.

Jó tudni! Az összetevőknek alacsony a kalóriatartalma, diétázók és cukorbetegek is fogyaszthatják. Sűrített paradicsom helyett frisset is használhatunk. Ebben az esetben húzzuk le a héját, és botturmix segítségével pépesítsük.

Tápérték (100 g)

 

Csirkemell

Sűrített paradicsom

Vargánya

Olíva olaj

Energia

114 kcal

77 kcal

40 kcal

902 kcal

Fehérje

21,2 g

3,5 g

5,7 g

0 g

Zsír

2,6 g

0,7 g

0,2 g

100 g

Szénhidrát

0 g

14 g

3,8 g

0 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek