Hirdetés
Paradicsomos gombóc olaszosan - Egészségséf

Paradicsomos gombóc olaszosan - Egészségséf

Olyan egyszerű, mint fasírtot csinálni, csak kap egy jó olaszos nyakon öntést, amitől isteni szaftos lesz a húsgolyónk.Tészta körettel vagy hamburgerzsemlével a legjobb.

Hirdetés
Hirdetés
Összetevők 8 adaghoz:
  • 0.5 kg darált marhahús
  • 0.5 kg darált disznóhús
  • 1 csésze reszelt parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 1 kis marék friss bazsalikom
  • 1 evőkanál oregano
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál darált pirospaprika
  • 2 nagy tojás
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 1 lilahagyma
  • 1.5 liter paradicsomszósz
  • 30 dkg mozzarella sajt

Elkészítés:

1. Egy nagy tálban keverjük össze a húsokat, a parmezánt, a fokhagymát, a zsemlemorzsát, bazsalikomot, sót, borsot, paprikát, tojást.

Paradicsomos gombóc olaszosan - Egészségséf

2. Hevítsük fel az olivaolajat egy serpenyőben. Közben formázzunk nagyobb gombócokat a húsos masszából, és helyezzük a forró olajba. 2-3 percenként fordítgassuk át újabb oldalára, addig süssük, amíg mindenhol aranybarna nem lesz.

3. Amikor kivettük a húsgolyókat, a finomra vágott hagymát helyezzük a még forró olajba, és pirítsuk kissé barnára. Ezután helyezzük vissza a gombócokat a serpenyőbe. Ízesítsük be a paradicsomszószunkat ízlés szerint (ha nem eleve ízesített), és öntsük rá a gombócokra. Hagyjuk felforrni, vegyük kicsire a lángot, és főzzük még 20 percig a gombócokat a szószban.

4. Amíg a gombócok főnek, melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

5. Szeleteljük fel a mozzarellát, és fedjük be vele a gombócokat. Helyezzük az egészet a sütőbe 5 percre , amíg a sajt meglágyul a tetején.

6. Tálalás előtt megszőrhatjuk még bazsalikommal. Tésztára szedjük vagy hamburgerzsemlébe, és így tálaljuk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend