Hirdetés
Ördögnyelv - Vámos Erika titkos fogyifegyvere

Ördögnyelv - Vámos Erika titkos fogyifegyvere

Ázsiában őshonos növény az ördögnyelv, melynek a gumója fogyasztható, hasonlóan mint itthon a cékláé vagy a krumplié. Vámos Erika, a Több mint TestŐr műsorvezetője egy grammot sem hízik, mióta ezt fogyasztja.

Hirdetés
Hirdetés

Patika Tükör: Hol találkoztál először ezzel a növénnyel?

Vámos Erika: Imádok mindent, ami ázsiai! Az otthonomat is keleti stílusban rendeztem be, és amikor csak tehetem, Indiába vagy Sri Lankára utazom. Egy ilyen kirándulásomon ismertették meg velem ottani barátaim az ördögnyelvet, ami az ázsiai nők aprócska, ám nagyszerű titka. Kipróbáltam, hazahoztam, és azóta is rendeltem a kinti kapcsolataimon keresztül. Nagy öröm számomra, hogy már itthon is be lehet szerezni.

PT: Miért? Mire képes ez az aprócska titok?

V.E.: Mivel nagyon magas a rosttartalma, ezért vízzel érintkezve akár a százszorosára is képes dagadni, így olyan telítettséget idéz elő a gyomorban, hogy képtelenség rá bármit is enni. Vagy ha valaki mégis képes erre a „mutatványra“, akkor felszívja a bevitt táplálék folyékony halmazállapotú részét, például a zsírt is, így az már nem tud felszívódni a bélrendszerben. Ebben az a csodás, hogy jókat lehet enni, és közben még fogyunk is!

Ördögnyelv - Vámos Erika titkos fogyifegyvere

PT: A fogyáson kívül van más hatása is?

V.E.: A keleti világban gyomorbántalmakat gyógyítanak ezzel a növénnyel, sőt méregtelenítésre is használják. Az ördögnyelv másik nagyszerű tulajdonsága, hogy magas rosttartalma miatt nagyon hatékonyan tisztítja a beleket, megszabadítva őket a lerakódásoktól. Ezen kívül képes elnyelni a koleszterint és az epesavat, és segíthet a magas vérnyomás csökkentésében. Sőt a vércukorszintet is képes normalizálni azzal, hogy az ételek emésztését lelassítja és gátolja a  felszívódásukat.

PT: Nem ijesztett meg elsőre ez a mesterséges telítettség érzet? Sokan tartanak attól, hogy kártékony.

V.E.: Egyáltalán nem. Sok olyan ételt eszünk, ami szintén megdagad bennünk, csak nem ennyire. Ilyen a rizs, a búza, a kukorica, a bab és általában a gabonafélék. Ez teljesen természetes, tisztán növényi anyag, a távol-keleten több ezer éves hagyománya van, úgyhogy nem kell tartani semmilyen mellékhatástól.

PT: Hány kilót fogytál az ördögnyelv fogyasztásával?

V.E.: Nem szoktam mérlegre állni, de abból ítélve, hogy most melyik ruháimba férek bele, körülbelül hat kilót fogyhattam két hónap alatt. Az elmúlt évben néhányszor elszaladt velem a ló, mert sokat dolgoztam, rengeteget forgattunk. Sajnos én ilyenkor evéssel vezetem le a feszültséget, úgyhogy felugrott rám néhány kiló. De hála az ördögnyelvnek, sikerült visszanyerni a formámat!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend