Narancsos kacsamell - Egészségséfünk receptje

Narancsos kacsamell - Egészségséfünk receptje

A kacsa egy megosztó étel. Vagy nagyon szereti valaki, vagy egyáltalán nem. Nálunk szerencsére mindenki kedveli, bármilyen formában legyen is elkészítve. Viszont egy jó kacsasült elengedhetetlen kelléke a jó kacsasütő.

Elkészítési idő: kb. 75 perc

Hozzávalók:

  • 6 db fél filézett kacsamell
  • 2 evőkanálnyi vaj
  • 2,5 dl 100 %-os narancslé (ha lehet frissen facsart)
  • 0,5 dl narancshéj
  • 1,5 dl csirke húsleves
  • 1 dl méz

A kacsamelleket fűszerezzük (só, bors, kakukkfű, illetve, ki, mivel szereti), belerakjuk a kacsasütőbe, zsiradékot nem, viszont fél pohárnyi vizet öntünk alá. Rátesszük a sütő tetejét és kb. 190 fokon 60 percig sütjük. Utána levesszük a tetejét, és kicsit megpirítjuk, vigyázva, hogy ne száradjon ki. Közben elkészítjük a narancsmártást. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a narancslevet, narancshéjat, húslét, mézet. Felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon addig főzzük, míg feleannyi mennyiségű nem lesz. Tálaláskor felszeleteljük a kacsamellet és meglocsoljuk a narancsos mártással.

Narancsos kacsamell - Egészségséfünk receptje

Tipp! Az a jó kacsasütő, amelyiknek az alján van egy kivehető rács. A narancsmártáshoz tehetünk kandírozott narancsot, vagy akár mazsolát is. Ha lehet, inkább használjunk magunk készítette húslevet, és csak akkor nyúljunk a kockához, ha nincs más.

Jó tudni! A kacsa mellén lévő bőrt be kell kockázni, hogy minél jobban kisüljön belőle a zsír. Ha van hozzá energiánk, akkor egy edényben megolvasztunk vajat, és mindkét oldalát picit megsütjük, így tesszük a sütőbe, így még finomabb lesz.

Tápérték: (100 g)

 

Kacsahús

Narancslé

Méz

Csirkehúsleves

kocka

Energia

135 kcal

43 kcal

304 kcal

300 kcal

Fehérje

18,2 g

0,7 g

0,3 g

10 g

Zsír

5,9 g

0,2 g

0g

0 g

Szénhidrát

0,9 g

9 g

82,4 g

10 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek