Hirdetés
Mustáros-tárkonyos csirkemell - Egészségséf

Mustáros-tárkonyos csirkemell - Egészségséf

Akinek van kertje, vagy van lehetősége fűszernövényeket tartani, az örülni fog ennek a receptnek. Egyszerű, gyors, mégsem a megszokott.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell (egész, de filézve, bőrözve)
  • oliva olaj
  • só, bors
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál sima mustár
  • 3 ág friss tárkony (ha nincs, akkor szárítottból 1 kiskanálnyi)
  • 3 dl legalább 20%-os főzőtejszín

Mustáros-tárkonyos csirkemell - Egészségséf

A felezett csirkemelleket sózzuk, borsozzuk. Egy tapadásmentes edénybe annyi olajat öntünk, amennyiben a csirkemelleket mindkét oldalon fehérre tudjuk sütni (kb. 2 perc). A húsokat ezután vegyük ki, majd ugyanebben az edényben keverjük össze a tejszínt, a mustárokat és a tárkonyt. Első rottyanásig hagyjuk fent, de közben keverjük. Egy hőálló edénybe fektessük le a csirkemelleket, és öntsük rá a tárkonyos öntetet, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig süssük készre.

Tipp! Szeletelt pulykamellből is elkészíthetjük, vagy akár egész szűzpecsenyéből, ebben az esetben kicsit több a sütési idő. Rizzsel vagy párolt zöldségekkel is tálalhatjuk.

Jó tudni! A dijoni mustár csípős, ezért ha olyan személy is fogyasztja, aki ezt nem szereti, akkor a sima mustárból dupla adagot használjunk.

Még több isteni finom recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

 

Csirkemell

Főzőtejszín 20 %

Mustár

Dijoni mustár

Olíva olaj

Energia

114 kcal

213 kcal

90 kcal

312 kcal

902 kcal

Fehérje

21,2 g

2,3 g

6 g

4,5 g

0 g

Zsír

2,6 g

20,2 g

4,7 g

20,2 g

100 g

Szénhidrát

0 g

5,1 g

6,2 g

31 g

0 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend