Hirdetés
Molnár Piroska: Semmi rendkívüli nincs ebben a munkában

Molnár Piroska: Semmi rendkívüli nincs ebben a munkában

Egyik este a Macskajáték Gizája, a másik napon Bors néni vagy éppen Schneiderné a Hyppolit, a lakájból, a harmadik napon a hetedikről zuhan Pálfi György készülő filmjének forgatásán. Hányféle karaktert őriz Molnár Piroska? A Thália színészbüféjében találkozunk, elvonulunk egy sarokba, hogy ne zavarjuk az esti előadásra már szállingózó színészeket. Barna pulóverben, sötét színű nadrágban van, smink nélkül. Az egyik ujja feltűnően duzzadt, csak legyint: „a múlt héten egy forgatáson eltört, nem érdekes…”

Hirdetés
Hirdetés

 

 

 

Amikor elmondom, hogy a Patika Tükör márciusi számában a böjtről is lesz szó, profi nyilatkozóként már rá is hangolódik a témánkra. „Én nem veszem ezt olyan halálosan komolyan. A régi paraszti kultúrában, ahonnan én jövök, megvolt minden magától, anélkül, hogy beszéltek volna méregtelenítésről, vagy külön elmondták volna, hogy miért esznek ezt vagy azt. A természet egyszerűen adta-hozta anélkül, hogy ennek nevet adtak volna.

Molnár Piroska: Semmi rendkívüli nincs ebben a munkában

Az évszaknak megfelelően télen el voltak téve a disznóságok, reggelire zsíros kenyeret ettünk csalamádéval, tavasszal viszont a könnyebb ételeket kívántuk. Lehet, hogy ittunk csalánteát, csak nem tudtunk róla, anyám nem mondta külön.”

És mesél a Kunágotán töltött gyerekkorról, a héjában sült krumpli vacsorákról, a zöldséges veremről, ahonnan a mama egész télen ellátta a családot friss zöldséggel. A vidéki élet azonban régóta a múlté. A szegedi színész évek, a kaposvári híresen mozgalmas alkotói korszak után, Molnár Piroska a színházak és a filmek egyik legfoglalkoztatottabb színésze. Aki közelről, de az is, aki a színházból ismeri, pontosan tudja, hogy a megújulás nagymestere. Amikor azt kérdezem, nehéz-e nap mint nap megújulni, visszarántja a kérdést a hétköznapokba. „Minden munkának megvan a maga nehézsége és a szépsége is. Talpon tudok maradni, egy-egy nagy munka után újra tudom termelni magam, de ez nem tudatos. Én egyszerűen összeszedem magam, és vagyok és csinálom. Nem szoktam azzal foglalkozni, hogyan vagyok.  Amikor van egy kis időm, akkor pihenek, amikor nincs rá idő, akkor úgy osztom be az energiámat, hogy kitartson a pihenésig. Az ember néha nagyon szeret semmit tenni. Hamar eltelnek az ilyen napok.”

A Nemzet Színésze, a Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára a beszélgetésünk alatt minden alkalmat megragad, hogy hangsúlyozza, a munkáját, a napi teljesítményét nem tekinti különlegesnek. „Semmi rendkívüli nincs ebben a munkában. Minden munkához kell tehetség. Az nem is munka, amihez nem kell tehetség, hanem robot.”

A teljes ripotot a Patika Tükör márciusi számában olvashatja. Kérje a lapot gyógyszerészétől!

Molnár Piroska: Semmi rendkívüli nincs ebben a munkában

A „Címlaphölgy 60 felett” kampányról a Patika Tükörben olvashatnak. Kérje a lapot gyógyszerészétől!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend