Hirdetés
Mogyorós csókok

Mogyorós csókok

Rossz hír az mogyoró allergiásoknak: sem a fogmosás, sem az öblögetés, sem pedig a rágógumi nem képes eltüntetni mogyoró származékait.Az allergén ugyanis a nyálban megbújva képes kellemetlen meglepetéseket okozni egymogyoróallergiás egyén számára, például egy csók esetén is.

Hirdetés
Hirdetés

Becslések szerint az Egyesült Államokban megközelítőleg 1.7 millió mogyoró allergiás egyén él. Az érintettek nagy száma miatt folyamatosan folynak kutatások, melyek eredményei hozzájárulnak ahhoz, hogy a páciensek mind teljesebb életét élhetnek.

Amerikai kutatóorvosok szintén ennek érdekében végezték el vizsgálatukat. A résztvevő 38 egyén szájüregéből különböző időközönként vettek nyálmintákat, miután a páciensek 2 kanál mogyoróvajat tartalmazó szendvicset elfogyasztottak.

Csak óvatosan a csókokkal!

A résztvevőktől vett nyálminták az ismételt fogmosás, rágógumi és öblögetések ellenére is csökkent mértékben ugyan, de tartalmaztak allergéneket.

Mogyorós csókok

Jelen esetben az egyedüli és legbiztosabb megoldás, ha a partner a mogyoró nassolása után néhány órával elfogyaszt egy allergént nem tartalmazó ételt, így ugyanis biztosan nem marad, még nyomokban sem a nyálból kimutatható allergén.

Forrás:napidoktor.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend