Hirdetés
Mit viseljünk, amíg szoptatunk?

Mit viseljünk, amíg szoptatunk?

Egy nő élete teljesen megváltozik, amikor gyermeke születik – sok változásra nem is igazán lehet előre felkészülni. Persze, amikor kismama, más jellegű ruhákat hord, de ne feledjük, a szoptatás idejére is elkél néhány mutatós és praktikus darab.

Hirdetés
Hirdetés

Amikor egy nő anyává válik, nemcsak gondolkodásában áll be változás, de ruhatárát is meg kell kissé változtatnia. Kezdésnek mindjárt ott a kérdés, milyen melltartóra van szüksége, ami szép, kényelmes, de praktikus és könnyen használható a szoptatáshoz?

Sok nő lekorlátozva érzi magát, mert kevesebb olyan ruha van, amely valóban praktikus ebben az időszakban a számára. Attól azonban, hogy éppen szoptatunk, nem kell másként öltöznünk, csak a megfelelő ruhadarabokra van szükségünk! Lássunk néhány példát!

A szoptatós melltartó

A legfontosabb ruhadarabunk ebben az időszakban. Nemcsak egyre lesz szükségünk belőle, érdemes néhány darabot venni, hogy könnyen lehessen cserélgetni! Készítsük elő őket már a szülés előtt, tegyünk belőlük a táskába is, amelyet összekészítünk a kórházba vonulás idejére. Igaz, amikor a mellek már kényelmetlen módon megduzzadnak a tej miatt, nem mindig bizonyulnak kényelmesnek. A melltartók azonban különféle változatokban kaphatók: dróttal alátámasztott, drót nélküli, párnázott, fodros, csipkés verzióban, alkalmazkodva igényeinkhez és ízlésünkhöz.

Mit viseljünk, amíg szoptatunk?

Olyan kosarakkal készülnek, amelyeknek az eleje kikapcsolható, a felük lehajtható a szoptatás alkalmával, esetleg a pántjai levehetők. Van miből választani, érdemes kipróbálni többet is és letenni voksunkat a számunkra legkényelmesebbek mellett.

Kétrészes ruhák

Optimálisak a szoptatás idején. Könnyedén fel lehet hajtani a felsőt és megszoptatni a kisbabát. Praktikusak azok a darabok is, amelyek gombokkal nyithatók, egyszerűen ki lehet gombolni őket. Keressük a rejtett fülekkel ellátott felsőket a kismama boltokban! Nagyon kényelmesek és egyszerű elérést biztosítanak a babának a mellekhez, sőt könnyítik a szoptatást. Azoknak a nőknek is tökéletesek, akiknek kifejezetten nagy melleik vannak.

Színek

Az újdonsült anyukáknak javasolt, hogy a pasztell, a fehér és az átlátszó színektől tartózkodjanak, mivel ezeken könnyen megmutatkozik a szivárgás. A sötétebb színek, így a fekete és a tengerészkék viszont kimondottan ajánlottak. Egyszerűen elfedik az esetleges tejszivárgást és a párnákat is.

Viseljünk jól mosható ruhákat

Lényeges, hogy ha praktikusan szeretnénk öltözködni, ne válasszunk nylon, műanyag, selyem holmikat, lenvászon ruhákat, ugyanis ezeket a szivárgások könnyen tönkreteszik, majd pedig ha berakjuk gyakran a mosásba, az is. Maradjunk a pamut dolgoknál, amelyek könnyedek, praktikusak és ellenállóbbak a gyakori mosással szemben is.

Szoptatós párnák

A szoptatós melltartók önmagukban nem mindig elegendők, érdemes erre a célra kialakított, szoptatós párnákat is viselni a mellrészen, melyek egyáltalán nem látszanak kívülről. Kényelemérzetet és biztonságot adnak, beszívják a kiszivárgott tejet. Két változatban kaphatók, eldobható és nem eldobható verzióban. Utóbbiak moshatók és újra használhatók. Akár kettőt is használhatunk belőlük fokozott szivárgás esetén. A párnácskákból is a pamut ajánlott, nem pedig a szintetikus anyagú.

Forrás: Adrina – Napidoktor.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend