Hirdetés
Miről árulkodik a női mell?

Miről árulkodik a női mell?

Kriston Andreát élmény hallgatni. Bárcsak minél több nő, sőt, kislány beszélgethetne vele arról, amit még soha nem kérdezett meg senkitől! A nőiségről, amely egyszerre feladat és felelősség... Ebben a sorozatban - mint egy puha beszélgetősarokban - mindezekről szó esik. Most a mellről beszélgettünk.

Hirdetés
Hirdetés

Ugye mindannyian emlékszünk Az okos lány című mesében Mátyás királynak arra a kívánságára, hogy "Öltözz is fel, meg nem is!"? És arra, hogy hogyan oldja meg a lány a feladatot? Választania kell, hogy "lent" vagy "fent" takarja-e el magát. Az utóbbit választja (legalábbis az általam ismert rajzfilmváltozatban). Amikor a király csodálkozva rákérdez, miért, a lány csak annyit mond: mert ezeket én neveltem...

Miről árulkodik a női mell?

Az állatvilágban az emlő csupán táplálásra szolgál. Nálunk, embereknél jóval összetettebb a mell szerepe: tápláló, csábító (szexuális) szerv, amely ráadásul az érzelmekkel is szoros kölcsönhatásban áll. Ma hatalmas kultuszát éljük a testi szépségnek, ezért rengeteg elvárás fűződik a keblek méretéhez és formájához (színéhez, állagához és egyebekhez). Érdekesség, hogy egyes afrikai törzseknél az számít dicsőségnek, ha egy nő minél inkább "elhasználta" a mellét. Tehát ha ráncosan lóg a melle, az azt jelenti, hogy sokat adott magából, és ez elismerést vált ki.

Nekünk, nőknek nagyon személyes a mellünkkel való kapcsolatunk.

Igen, és ez szorosan összefügg azzal, hogy a mell szexuális szerv is. Annak hátterében, hogy hogyan viszonyulunk a saját keblünkhöz, az áll, hogy milyen viszonyban vagyunk a saját szexualitásunkkal. Ez sok tényezőn múlik, a kezdetektől fogva. Például hogy lánynak vártak-e bennünket, szeretgettek-e (ölelgettek-e, simogattak-e) otthon eleget, elismert-e az édesapánk mint nőt, nem rivalizált-e velünk az édesanyánk, átadta-e nekünk mindazt a női tudást, amit ő már felhalmozott...

Az a nő például, aki a szexuális együttlét alatt nem meri levenni a melltartóját, nyilvánvalóan nagyfokú szorongással küzd. Én azt gondolom, hogy túlságosan is hajlamosak vagyunk problémát csinálni abból, hogy milyen a mellünk. Tudjuk, hogy a férfiaknak nagyon fontos a látvány, de ne higgyük, hogy pusztán egy testrész látványa! Egy bizonyos viselkedés, a felszabadultság, az átélés látványa éppen úgy esztétikai élményt jelenthet! Próbáljuk meg egy kicsit a férfiak szemével látni ezt a kérdést, és így lehet, hogy magunkat is jobban el tudjuk fogadni. Ez azért is nagyon fontos, mert megfigyelések igazolják, hogy ha egy nő jól érzi magát a bőrében, a saját ritmusa szerint él, az életében egyensúlyban van az adás és a kapás, nem táplál magában szorongást, félelmeket, akkor a melle (is) sokkal védettebb.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend