Hirdetés
Mióta megszületett a gyerek, nem akarok szeretkezni a párommal!

Mióta megszületett a gyerek, nem akarok szeretkezni a párommal!

Egy olvasónk tipikus házastársi problémával közd. Sok nő elveszíti szexuális étvágyát miután megszületik az első gyerkőc. Vajon mit lehet ilyenkor tenni? Dr. Kohári György válaszol.

Hirdetés
Hirdetés

"Tisztelt doktor úr!

A problémám a következő. A párommal 4 éve vagyunk együtt, van egy 2,5 éves kisfiunk. Mióta megszületett nem akarok szeretkezni a párommal. Napközben már alig várom, hogy hazajöjjön a munkából, megcsókoljam, szeretkezzek vele. Egész nap erre gondolok, de mikor arra kerülne a sor, hogy szeretkezzünk, nem akarom, mindig visszautasítom. Lelkiismeret furdalásom szokott lenni, ezért néha inkább belemegyek, hogy neki jó legyen. Mit csináljak? Nagyon el vagyok keseredve... Pedig szeretem őt tiszta szívemből! Félek, hogy el fog hagyni vagy máshoz fog fordulni.

Renáta"

Mióta megszületett a gyerek, nem akarok szeretkezni a párommal!

Kedves Renáta!

A párkapcsolat dinamikusan változik az idő során. A gyermek érkezése ezt a változást gyorsíthatja, erősítheti, persze más ok is lehet a háttérben. A megoldás első lépése az lehet, hogy beszélnek az érzéseikről, a kialakult helyzetről. Igyekezzenek több időt együtt tölteni, a picit engedjék át átmenetileg a nagyszülőknek vagy egy jó barátnak éjszakára. Van olyan, hogy az ember nem kívánja a szexet, de amilyen hirtelen elmúlik a vágy, olyan gyorsan vissza is térhet. Ne gondolja, hogy a szexet az adott együttlét első pillanatától akarni kell - a hangulatunk és az érzéseink változnak. (Minden olyan gondolat, amelyben a kell szó szerepel rombolja a szexualitást!) Ha 1-2 hónapon belül nincs változás, akkor pszichoterápiás, párterápiás segítséget indokolt kérni.

Üdvözlettel:
dr. Kohári György
06-30-248-42-06

KÉRDEZZEN ÖN IS SZAKÉRTŐINKTŐL!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend