Hirdetés
Miért vet véget életének ez a 29 éves ifjú ara?

Miért vet véget életének ez a 29 éves ifjú ara?

Brittany Maynard 29 éves, friss házas. 26 nap múlva véget vet életének. Hogy miért?

Hirdetés
Hirdetés

Brittany-t ez év elején az agydaganat egyik halálos fajtájával (gliobastoma multiforme) diagnosztizálták. Orvosai azt jósolták, hogy még fél évig fog élni, és a halál lassan és fájdalmasan fog érkezni. Ezért döntött úgy Brittany, hogy inkább saját maga veszi el életét, még mielőtt betegsége teszi azt. Ő akarja eldönteni, hog mikor hal meg, és abban a pillanatban a szeretteivel szeretné körülvenni magát. Így Oregonba költözött, ahol elérhető számára az úgynevezett Méltóságteljes Halál Törvény, amit az államban 1997-ben iktattak be.

Miért vet véget életének ez a 29 éves ifjú ara?

„Egyetlen porcikám sem vágyja a halált – mondta Brittany a People Magazinnak – Élni akarok. Azt kívánom, bárcsak lenne gyógymód a betegségemre, de nincs. Az agydaganatom meg fog ölni, és így az irányítás kicsúszik a kezemből. Sok szakértővel beszéltem arról, hogy milyen halálra számíthatok, és egytől egyig azt mondták, hogy szörnyű lesz. A méltóságteljes halál lehetősége kevésbé ijesztő.”

Jelenleg 5 állama van Amerikának, ahol a halálos beteg emberek úgy dönthetnek, hogy véget vetnek életüknek. Ezeken a helyeken olyan gyógyszert kapnak, ami fájdalommentesen veszi el az életüket. Brittany élete utolsó hónapjait azzal tölti, hogy amellett kampányol, hogy más államok és országok is teremtsenek lehetőséget a méltóságteljes halálra.

Brittany Maynard  november 1-jén távozik az élők sorából, két nappal imádott férje szülinapja után.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend