Mézes-mustáros karaj - Egészségséfünk receptje

Mézes-mustáros karaj - Egészségséfünk receptje

Sokan nem szeretik a sertéshúst, mert egészségtelennek tartják. Én azt gondolom, hogy időnként megengedheti magának az ember, főleg ha a száraz részét választja. Ez a mézes-mustáros szósz, amiben sül, igazán különlegessé teszi.

Elkészítési idő:  kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg karaj egészben, kicsontozva
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanálnyi frissen őrölt bors
  • 5-6 evőkanál méz
  • fél kávéskanál Tabasco szósz

A karaj kivételével a hozzávalókat összekeverjük és alaposan kenjük meg vele a húst minden oldalról. A legjobb, ha kacsasütőben sütjük, de természetesen bármilyen más edényben süthető. Egy pici vízzel keverjük össze a maradék szósz (ha nem marad, akkor csak tegyünk pici vizet a hús alá), öntsük a hús alá, fedjük le, és 160 fokra előmelegített sütőben süssük 90 percig. Friss salátával a legfinomabb.

Mézes-mustáros karaj - Egészségséfünk receptje

Tipp! Karaj helyett használhatunk szűzpecsenyét is, akkor kettő kell belőle és rövidebb lesz a sütési idő, hogy ne száradjon ki. De akár combot is választhatunk. A sütés után megmaradt szafttal locsoljuk meg a húst és a salátát.

Jó tudni! Valóban nem ajánlott túl sok sertéshús fogyasztása. Ha valaki aggódik a koleszterin miatt válassza a mangalicát, ami piacon több helyen is beszerezhető. Aki végkép elhagyná a sertést, próbálja ki csirkeszárnyakkal. Ebben az esetben ügyeljen a sütési időre.

MÉG TÖBB EGÉSZSÉGES RECEPT!

Tápéték (100 g)

 

Karaj

Méz

Mustár

Energia

170 kcal

304 kcal

100 kcal

Fehérje

20,7 g

0,3 g

5 g

Zsír

9 g

0 g

5 g

Szénhidrát

0 g

82,4 g

9 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek