Hirdetés
Mézes-mustáros csirkecombok - Egészségséfünk receptje

Mézes-mustáros csirkecombok - Egészségséfünk receptje

A mézes-mustáros csirkének számtalan változata van, a csípőstől a tejszínesig. Ez a recept talán a legegyszerűbb, egy alap, amit ízlés szerint lehet variálni. Gyerekek jobban szeretik csirkéből, felnőtt társaságnak nyugodtan lehet oldalasból is készíteni. A fokhagymát el is lehet hagyni, de chilivel erős változatát is megcsinálhatjuk. Sütőben sütve, vagy kerti partin grillezve egyaránt jó.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 6-8 csirkecomb (alsó, felső vegyesen, esetleg csirke szárny)
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva

Mézes-mustáros csirkecombok - Egészségséfünk receptje

A mézet, mustárt, olajat, zúzott fokhagymát összekeverjük. A húsokat megmossuk, és minden oldalról jó bekenegetjük. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, amit még vékonyan megkenünk olajjal. Erre azért van szükség, mert a méz hamar leragadhat. Rátesszük a húsokat, lefedjük fóliával és 200 fokon 45 percig sütjük. Majd levesszük a fóliát, addig sütjük még, amíg piros nem lesz. Salátával a legjobb.

Tipp! Ha van rá időnk, akkor egy éjszakára benne hagyhatjuk a pácban. Ha nincs, akkor aznap is bekenhetjük. Ha van akkora méretű üvegtálunk, amiben süthetjük, akkor nem kell sütőpapírt használnunk, de az alját így is be kell kicsit olajozni.

Jó tudni! A panírozott, olajban sütött húsok elég sok olajat magukba szívnak. Ezért dietetikusok mindig azt javasolják, hogy ezeket az ételeket kerüljék a cukorbetegek, diétázók. Én nem szoktam kihagyni ezeket sem, néha salátával belefér. Viszont a sült húsok, amiket bepácolunk, gyakran plusz zsiradékot sem kell hozzáadni, valóban egészségesebbek, főleg, ha ezeket is, párolt zöldséggel, vagy friss salátával tálaljuk.

Tápérték (100 g):

 

Csirkecomb (bőrrel)

Méz

Mustár

Energia

211 kcal

307 kcal

90 kcal

Fehérje

17,3 g

0,3 g

6 g

Zsír

15,2 g

0 g

4,7 g

Szénhidrát

0 g

82,4 g

6,2 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend