Hirdetés
Mézes-bazsalikomos cékla - Egészségséf

Mézes-bazsalikomos cékla - Egészségséf

Elsőre furcsán hangozhat ez az íz összeállítás. Azonban, aki szereti a céklát és nyitott az új ízekre, nem fog csalódni. Egy finom sült húshoz, sült vadhoz nagyon finom kiegészítő lehet.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 15 perc + cékla főzési ideje

Hozzávalók:

  • 4-5 fej cékla megfőzve, hámozva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál méz
  • 1 kiskanál bazsalikom (friss, aprítva)
  • balzsamecet

Mézes-bazsalikomos cékla - Egészségséf

A meghámozott céklát először vágjuk negyedekbe, majd a negyedeket félbe. Egy tapadásmentes edényben forrósítsuk fel az olajat, dobjuk rá a céklát, forgassuk meg benne. Adjuk hozzá a mézet és hagyjuk kicsit lepirulni. Vegyük le a tűzről adjunk hozzá balcsamecetet (lassan adagolva), óvatosan kevergessük, hogy a méz feloldódjon. Sózzuk és adjuk hozzá a bazsalikomot, keverjük össze.

Tipp! Ehhez a körethez adhatunk még kockázott feta sajtot is. Akkor viszont hidegen tálaljuk.

Jó tudni! A cékla kiváló antioxidáns. A legjobb, ha nyersen fogyasztjuk, de vannak ételek, amibe meg kell főzni. Ugyan veszít valamelyest a tápértékéből, de így is fontos ételünk.

Még több recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g):

 

Cékla

Méz

Energia

43 kcal

307 kcal

Fehérje

1,6 g

0,3 g

Zsír

0,1 g

0 g

Szénhidrát

9,5 g

82,4 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend