Hirdetés
Mentás citromsorbet - Egészségséfünk receptje

Mentás citromsorbet - Egészségséfünk receptje

Ha Olaszországban járunk, nem hagyom ki a citrom sorbetet. Amellett, hogy nagyon finom, egy praktikus célt is szolgál: különböző fogások között fogyasztva semlegesíti az előző fogás ízeit. Itthon inkább desszertként kínálják. Elkészítése egyszerű, nyári időszakban önmagában is kiváló hűsítő.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 20 perc + 1 éjszaka/nap

Hozzávalók:

  • 2 dl cukor
  • 1 dl víz
  • 2 citrom
  • 2 lime
  • 1 teáskanál citromfű
  • 6-8 mentalevél

Mentás citromsorbet - Egészségséfünk receptje

A cukorból, vízből és a citromfűből szirupot főzünk, majd lehűtjük. A citrom héját lereszeljük, és a sziruphoz keverjük. Ha teljesen lehűlt, kifacsarjuk a citromok levélt, a mentaleveleket összevágjuk, zúzzuk, és a sziruphoz adjuk. Jégszekrénybe tesszük egy éjszakára, vagy 4-5 órára. Amikor elkezd kásásodni, akkor villával elkezdjük kevergetni, hogy kifehéredjen, minél több levegő menjen bele, majd visszatesszük a hűtőbe. Ezt megismételjük 2-3 alkalommal. Pohárban vagy üvegtálkában tálaljuk, mentalevéllel díszítjük.

Tipp! A szirupos keveréket joghurttal is összekeverhetjük, és úgy tehetjük a fagyasztóba. Ekkor kicsit fagyi állagú desszertet kapunk.

Jó tudni! Nyáron is nagyon fontos a vitaminok pótlása. Ez a desszert kiválóan alkalmas erre. Akinek vigyáznia kell a cukrára, kristálycukor helyett használjon nyírfacukrot, viszont akkor számoljon az egyéb hatásokkal (hashajtó) is.

Tápérték: (100 g)

 

Kristálycukor

Citrom

Lime

Energia

390 kcal

29 kcal

30 kcal

Fehérje

0 g

1,1 g

0,7 g

Zsír

0 g

0,3 g

0,2 g

Szénhidrát

99,9 g

9,3 g

10,5 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend