Hirdetés
Medvehagymával töltött karaj - Egészségséf

Medvehagymával töltött karaj - Egészségséf

Az egész karajt sokféle töltelékkel tölthetjük, attól függően, hogy minek van szezonja. Ha hidegtálra készítjük, legtöbbször kolbászt szoktunk bele tenni, azonban egy alap tölteléket sokféleképpen ízesíthetünk. Ilyen a medvehagyma is.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 2 óra

Hozzávalók:

  • 1 egész karaj
  • 1 bögre nagy szemű zabpehely
  • só, bors
  • majoranna
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 maréknyi medvehagyma
  • 1 nyers tojás
  • 2 főtt tojás
  • kevés olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva

Medvehagymával töltött karaj - Egészségséf

A zabpelyhet leforrázzuk, és hagyjuk állni, hogy megpuhuljon. Közben az olívaolajon megdinszteljük a hagymát, és a medvehagymát. A leszűrt zabpehelyhez hozzáadjuk a nyers tojást, a hagymákat, az apróra vágott főtt tojásokat, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, majorannát ízlés szerint. Jól összekeverjük. A karajt hosszában felszúrjuk, szélesítjük a vájatot, ügyelve, hogy ne szakadjon át a hús. Megtöltjük a töltelékkel, és a két végét egy hústűvel lezárjuk. 200 kora előmelegített sütőben fólia alatt puhára sütjük. Párolt zöldséggel tálaljuk.

Tipp! Ha kapunk, akkor bőrös karajt használjunk. Ha az nincs, akkor érdemes bacon szalonnába betekerni, így nem szárad ki. Hidegtálra kihűlve tálaljuk.

Jó tudni! Diétázók is nyugodtan ehetik, mert a karaj száraz hús. A hagyományos töltelékben használt zsemle helyett zabpelyhet használunk, ami sokkal egészségesebb.

Tápérték (100 g):

 

Sertés rövidkaraj

Zabpehely

Tojás

Olívaolaj

Energia

170 kcal

344 kcal

143 kcal

902 kcal

Fehérje

20,7 g

10,2 g

12,6 g

0,0 g

Zsír

9 g

0,9 g

9,5 g

100 g

Szénhidrát

0 g

73,3 g

1,8 g

0,0 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend