Mangós Cézár-saláta - Egészségséfünk receptje
Ha itt a nyár és nyaralni megyünk, nem kell lemondanunk a kicsit különlegesebb ételekről sem, sőt étterembe se kell elmennünk, nem egészen fél óra alatt magunk is elkészíthetjük.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók:
- ½ jégsaláta csíkokra vágva
- 1 db érett mangó
- ½ csirkemell
- 1 szelet kenyér
- parmezán forgács, vagy reszelék
Első lépésként a csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olajon sóval, borssal megpirítjuk. Ha kész, kivesszük egy tányérra és a megmaradt zsiradékon a felkockázott kenyeret megpirítjuk. A salátát csíkokra vágjuk, és egy tálba tesszük. A mangót félbevágjuk, kivesszük a magját, meghámozzuk és kockákra vágjuk. Rádobjuk a salátára a mangót, csirkemellet, kenyérkockákat, parmezánt és meglocsoljuk egy kis olajjal.
Tipp! Ha készítünk egy kis saláta öntetet vagy készen veszünk, azzal még finomabb lesz.
Jó tudni! Sok helyen, főleg étteremben előre elkészítik a csirkemellet, ami viszont ha áll, nem annyira finom. Ezért érdemes mindig frissen készíteni, egészen más íze lesz.
Még több különleges recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
|
Jégsaláta |
Csirkemell |
Olíva olaj |
Parmezán sajt |
Mangó |
Energia |
10 kcal |
114 kcal |
902 kcal |
392 kcal |
60 kcal |
Fehérje |
0,6 g |
21,2 g |
0 g |
35,8 g |
0,8 g |
Zsír |
0,1 g |
2,6 g |
100 g |
25,8 g |
0,3 g |
Szénhidrát |
2,1 g |
0 g |
0 g |
3,2 g |
14,9 g |