Hirdetés
Magozott meggy télire - Egészségséfünk receptje

Magozott meggy télire - Egészségséfünk receptje

Többféleképpen lehet eltenni a meggyet télire. Az eltevés módját meghatározza, hogy mihez szeretnénk majd felhasználni. Én igazából a fagyasztott változatot nem szeretem, mert sok levet ereszt. Ez a változat, amit most mutatok, nagyon egyszerű, és egy teltebb, érettebb ízt ad. Sőt! Bár nincs benne alkohol, sokszor az az érzésem, mint ha rumos meggyet ennék. Érdemes kipróbálni.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: összekeverés után 5-6 nap

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 1 kg magozott meggy
  • 1 csapott mokkás kanál szalicil

Magozott meggy télire - Egészségséfünk receptje

Az összetevőket egy edényben jól összekeverem, és gézzel lefedem. 5-6 napig hagyom állni, naponta meg kell keverni. Vigyázni kell rá, hogy semmi szennyeződés ne kerüljön bele. 5-6 nap után tisztára mosott üvegekbe rakom a meggyet. Csak annyi levet öntök rá, amennyi éppen ellepi. Ezután zárom az üvegeket (fóliát rakok a tető alá).

Tipp! Ha marad lé, szörpként fel lehet használni, nagyon finom. Akinek vigyáznia kell a cukrával, az inkább a fagyasztást válassza, vagy nyírfacukrot használjon

Jó tudni! Bár ez a meggy nagyon finom, viszont cukrot tartalmaz. Ezért a diabéteszesek csak módjával fogyasszák. Akár 1-2 évig is eláll, viszont több év után meg kell nézni, hogy biztos jó-e, mert erjedt íze is lehet.

Tápérték: (100 g)

 

Meggy

Kristálycukor

Energia

50 kcal

390 kcal

Fehérje

1,0 g

0 g

Zsír

0,3 g

0 g

Szénhidrát

12,1 g

99,9 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend