Különleges csirkemell - Egészségséfünk receptje

Különleges csirkemell - Egészségséfünk receptje

Ez a csirkemell attól különleges, hogy az édes íz keveredik a fokhagymával, illetve sütéséhez nem használunk olajat. Így elkerülhető a hagyományos rántott hús hátránya (sütési mód), illetve egy érdekes ízt kapunk. Én salátával szeretem a legjobban!

Elkészítési idő: 1 éjszaka pácolás + 45 perc

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb csirkemell
  • 1 csomag háztartási keksz
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • kicsi olíva olaj

A csirkemelleket megmossuk, hosszába szeljük, majd kisebb darabokra vágjuk. A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, és ebbe tesszük bele a csirkemelleket. Egy éjszakát pácoljuk. A háztartási kekszet zacskóba tesszük és húsklopfolóval összetörjük, hogy durva morzsát kapjunk. A tepsibe egy sütőpapírt teszünk, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A pácolt melleket megforgatjuk a háztartási kekszben, majd a tepsibe rakjuk úgy, hogy ne érjenek egymás mellé. Picit meglocsoljuk olajjal és 30 percig sütjük. Salátával tálaljuk.

Különleges csirkemell - Egészségséfünk receptje

Tipp! Én a salátára teszek tökmagolajat, vagy fokhagymás salátaöntetet, esetleg szintén fokhagymás joghurtot, de semmiképpen sem azt, amiben pácoltuk a csirkemellet.

Jó tudni! Mivel nem olajban sütjük, ezért egészségesebb, mint a hagyományos változat. Lisztet, zsemlemorzsát sem használunk. Akinek figyelnie kell rá, a sima háztartási kekszet lecserélheti szénhidrát csökkentett változatra, az a lényeg, hogy édes legyen.

 

Csirkemell

Joghurt

Édes keksz

Energia

114 kcal

57 kcal

449 kcal

Fehérje

21,2 g

3,0 g

8,2 g

Zsír

2,6 g

4,7 g

11 g

Szénhidrát

0 g

3,0 g

78,8 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek