Hirdetés
Könnyű gyümölcstorta – Egészségséfünk receptje

Könnyű gyümölcstorta – Egészségséfünk receptje

Mivel itt a gyümölcsszezon, süssünk sokszor gyümölcstortát, minél változatosabb formában. Sokan pudinggal készítik, én egy főzőkrémet használok, ami nagyon jó alap több tortához is. A teljes adagot adom meg, ennek a fele szükséges a tortához, úgyhogy lehet duplázni! ;)

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: Kb. 60 perc

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • ½ sütőpor

A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, vízzel, majd a sütőporral összekevert liszttel. A tojás fehérjéből kemény habot verek, és óvatosan a lisztes masszához forgatom. Kivajazott, lisztezett sütőben 180 fokon megsütöm, 30 perc után lehet tűpróbát csinálni.

Könnyű gyümölcstorta – Egészségséfünk receptje

Főzőkrémhez: (teljes adag)

  • 2 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 teáskanál liszt
  • 1 ½ dl tej
  • 15 dkg vaj

Az egész tojásokat a cukorral, liszttel simává keverem, hozzáadom a tejet, és sűrűre főzöm. Én dupla falú edényben szoktam (ami vízzel feltölthető), ha ilyen nincs, lehet a hagyományos módon gőz fölött, vagy sima edényben, de óvatosan, hogy le ne égjen. Ha kihűlt, elkeverem a vajjal.

Ha a tészta is kihűlt, megkenem a krém felével, szépen díszítem a kiválasztott  gyümölcsökkel (én legjobban eperrel és őszibarackkal szeretem), majd,  tortazselével bevonom (ennek elkészítési módja rajta van a tasakon).

Tipp! A megmaradt krémből készíthetünk kelyheket. Alulra lehet rakni a krémet, rá a gyümölcsöt, és ha szeretnénk, akkor erre is lehet tortazselét tenni. Babapiskótával díszíthetjük.

Jó tudni! Ha valaki cukorbeteg vagy diétázik, cukor helyett használjon nyírfacukrot.

Tápérték: (100 g)

 

Liszt

Tej (1,5 %-os)

Vaj

Tojás

Energia

370 kcal

44 kcal

746 kcal

143 kcal

Fehérje

12,3 g

3,0 g

0,4 g

12,6 g

Zsír

1,3 g

1,5 g

80 g

9,5 g

Szénhidrát

76,3 g

4,7 g

0,5 g

1,8 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend