Hirdetés
Kókuszgolyó másképp - Egészségséfünk receptje

Kókuszgolyó másképp - Egészségséfünk receptje

Nagyon szeretem a gyorsan elkészíthető, mégis finom, kicsit különlegesebb édességeket. A kókuszgolyó klasszikus desszert szokott lenni, főleg gyerekek nagy kedvence. Ez a mostani inkább a felnőtteké, az alapreceptet egy kis rummal is megbolondíthatjuk. Hűtőben kell tárolni, viszont én tálalás előtt egy órával kiveszem, így lágyabb lesz.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • ½ dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 1 Rama
  • 30 dkg kókusz + amiben meghempergetem

A vizet és a cukrot felfőzzük. levesszük a tűzről és a Rama-t belekeverjük, hogy még elolvadjon benne. Ha ezzel készen vagyunk, belekeverjük a kókuszreszeléket. Golyókat formálunk belőle és meghempergetjük kókuszreszelékben.

Kókuszgolyó másképp - Egészségséfünk receptje

Tipp! A kókuszhoz illik a rum, vagy a mandula aroma. Bármelyikből tehetünk bele, de vigyázzunk, ha mandula aromát választunk, hogy ne zöld színű legyen. Gyerekeknek, akár kakaóport is keverhetünk a feléhez, így két színű golyókat készíthetünk.

Jó tudni! A glutén-érzékenység lisztérzékenységet jelent, ezért ha ilyen embernek sütünk, főzünk, ügyeljünk a diétájára. Rengeteg olyan étel van, melyet elkészíthetünk, de vannak gluténmentes termékek is, melyeket felhasználhatunk.

A GLUTÉNÉRZÉKENYSÉGRŐL BŐVEBBEN A PATIKA TÜKÖR SZEPTEMBERI SZÁMÁBAN OLVASHAT!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend