Hirdetés
Kecskesajtos, karfiolos spagetti - Egészségséfünk receptje

Kecskesajtos, karfiolos spagetti - Egészségséfünk receptje

Az olasz tésztákban azt szeretem, hogy rengeteg módon elkészíthető. Készülhetünk extra alapanyagokkal is de, ha van otthon tésztánk, a hűtőben lévő anyagokból is csodákat varázsolhatunk. Ehhez a mostani tésztához azért be kell vásárolni.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg olasz spagetti
  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kecskesajt
  • 12,5 dkg bacon szalonna
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • parmezán sajt

Kecskesajtos, karfiolos spagetti - Egészségséfünk receptje

A tésztát sós vízben kifőzzük. Közben a rózsáira szedett karfiolt is megfőzzük, majd villával összetörjük. Egy tapadásmentes edénybe kevés megpirítjuk a bacon szalonnát, rátesszük az összetört karfiolt, és elkezdjük melegíteni. hozzáadjuk a kecskesajtot, a zúzott fokhagymát és a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, ha lehet, frissen őrölt borssal. Belekeverjük a tésztát, és tálaláskor megszórjuk frissen reszelt parmezán sajttal.

Tipp! Aki hiányolja belőle a húst, az kb. 30 dkg csirke vagy pulykamellet csíkokra vágva kevés olajon pirítson meg. Ezt is keverje a tésztához.

Jó tudni! Használhatunk szénhidrát csökkentett tésztát, így a diétázók és a cukorbetegek is fogyaszthatják.

Tápérték (100 g)

 

Tészta

(durum)

Tejszín 10 %-os

Bacon

Karfiol

Kecskesajt

Energia

158 kcal

120 kcal

486 kcal

25 kcal

364 kcal

Fehérje

6,0 g

3,2 g

16,8 g

1,2 g

21,6 g

Zsír

1,0 g

10 g

46,5 g

0,2 g

29,8 g

Szénhidrát

31,0 g

4,3 g

0

4,9 g

2,5 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend