Hirdetés
Karfiolkrémleves snidlinggel - Egészségséfünk receptje

Karfiolkrémleves snidlinggel - Egészségséfünk receptje

A karfiol nagyon sokféleképpen felhasználható zöldség. Mint szinte minden zöldségből, ebből is lehet krémlevest készíteni. Az elkészítés módja a már megszokott módon történik, de azért ismételjük át.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 közepes burgonya
  • 5 dl alap lé
  • ½ fej vöröshagyma aprítva
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • aprított snidling

Karfiolkrémleves snidlinggel - Egészségséfünk receptje

A vajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd rátesszük a rózsáira szedett és megmosott karfiolt, és a meghámozott, kockára vágott burgonyát. Felöntjük az alap lével. Közepes lángon kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Botturmixszal pépesítjük, majd felöntjük a tejszínnel. Ha túl sűrű, akkor adjunk hozzá tejet. Forraljuk össze. Tálaláskor szórjuk meg a vágott snidlinggel.

Tipp! Csiperke gombát vékony szeletekre vághatunk, megpiríthatjuk, és ezzel is tálalhatjuk.

Jó tudni! Ha több karfiolt veszünk, akkor nincs szükség burgonyára sűrítőnek. A tejszín 10 %-os, de ha valakinek ez is sok, akkor zsírszegény tejjel is főzheti, így tényleg még a diétázók is fogyaszthatják.

Még több ízletes recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Karfiol

Rama

Burgonya

Tejszín 10 %-os

Tej 1,5 %-os

Energia

25 kcal

630 kcal

69 kcal

120 kcal

44 kcal

Fehérje

1,2 g

0 g

1,6 g

3,2 g

3,0 g

Szénhidrát

0,2 g

70 g

0,1 g

10 g

1,5 g

Zsír

4,9 g

0 g

15,7 g

4,3 g

4,7 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend